Kohteet, Matkat

Hiihtomatka – kohde vihdoinkin päätetty

Julkaistu: 06.1.2013

Aikaisemmasta postauksesta hiihtomatkan ympärillä on jo ehtinyt kulua toista kuukautta, enkä ole tsen jälkeen matkasuunnitelmein etenemisestä paljastanut mitään vähään aikaan. Vertailevaa tutkimusta on kuitenkin jatkettu, ja niinpä päätökset ja matkavarauksetkin on tehty jo jokin aika sitten.

Pitkään harkittiin ja punnittiin kolmen ”finalistin” välillä (muut kaksi olivat Söll ja Brixen im Thale), mutta loppujen lopuksi päädyttiin kolmanteen vaihtoehtoon, Saalbachiin. Sölliä vastaan painoivat rinnealueen laajuus ja kylän sijainti rinnealueeseen nähden (toisaalta hyvä juttu, mutta olisi käytännössä tarkoittanut myös pitkiä siirtymiä),  Brixeniä vastaan painoi taas kylän suhteellinen pienuus.

Vaakakupissa Saalbachin osalta painoivat sekä Salzburgin suhteellinen läheisyys (ja sinne Norwegianin suora lento Helsingistä kohtuullisen hyvällä aikataululla ja järkevään hintaan), tuttavan suosittelu mutta myös hiihtoalueen monipuolisuus sekä sijainti Salzburgerlandin alueella, jossa olemme aikaisemmin lomailleet useamman kerran ja jonka ”Gemütligkeit” ja maisemat ovat jättäneet pysyvän jäljen sydämeeni. Aikaisemmalla hiihtomatkalla olemme piipahtaneet lentokenttätransferin yhteydessä Saalbach-Hinterglemmissä, ja lyhyen kääntymisen perusteella kylä tuntui varsin viihtyisältä ja eloisalta. Tärkeä seikka eloisuuden suhteen on mielestäni, että kylä on oikea ja elävä kylä jossa myös asutaan ja eletään, eli että kylänraitilla näkee myös muita kuin hiihtoturisteja. Se toinen eloisuus (vilkas after-ski ja yöelämä) ei niinkään painanut vaakakupissa – pikemminkin liian vilkas huvielämä painaa toiseen suuntaan kohteen valinnassa. No, Saalbach’han on kyllä kuuluisa after-ski’stään, etenkin Hinterhagalmista…katsotaan kuinka meidän käy ja osuiko valinta nappiin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Hotelli varattiin suoraan ystäväni Tripadvisorin suosiollisella avustuksella – ja tietenkin myös meidän omat kriteerit huomioiden: Kohtuullinen sijainti (ei keskellä kylää & iltarientoja), hyvä ruoka (toino mukaan) ja spa-osasto saunalla. Mikä hotelli? No maltakaahan hieman, ei kaikkia paljastuksia heti… =)

Avainsanat: