Innsbruck, ulkomaille muutto, Yleinen

Iso peukku mun uudelle alppikodille

Julkaistu: 04.4.2017

Miksi en ole aiemmin käynyt täällä Itävallan helmessä? Ihana kaupunki täynnä värikkäitä taloja ja sielukkaita kujia. Ja mikä parasta, vuoret ympäröi tätä nuorekasta kaupunkia. Opiskelijoita on täällä paljon, kuten myös laskukansaa, tämä sopii minulle hyvin. Minusta tuntuu, että tämä on sellainen paikka mihin voisin jäädä pitemmäksikin aikaa. No hetken täällä ehdin olla, koska vaihto-oppilas kauteni kestää heinäkuun alkuun asti. Mikä onni! Mikä tämä kaupunki sitten on?

Tämä on Innsbruck

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Haikein mielin jätettiin Engelberg taakse, mutta innolla odotin kuitenkin tulevaa. Onneksi Engelbergin ystävämme Jonas lainasi meille autoaan, jotta pääsimme kaikkien tavaroidemme kanssa Innsbruckiin. Tuntuu ettei mitään olla ostettu, mutta auto oli aivan täynnä tavaraa. Mitenköhän näiden tavaroiden kanssa pääsee ikinä suomeen? Suomesta Innsbruckiin kannattaa kuitenkin tulla lentäen. Innsbruckissa on lentokenttä, johon Finnairilla pääsee ainakin sesonkiaikoina suoraa. Edukkaammaksi tulee kuitenkin lentää suoraan Müncheniin ja ottaa sieltä  Flixbus (9€ ja 2h20min).

Kyllä, täällä pääsee laskemaan

Uuteen kaupunkiin muuttaessa on aina omat ongelmansa. Ensimmäinen ongelma on asunto. Monet vaihtarit ottavat asunnon asuntolasta, jonka saa koulun kautta. Huoneet ovat asuntoloissa hyvin pieniä ja suunniteltu vain yhdelle ihmiselle. Minun tilanteessa Hemun piti pystyä majailemaan mun asunnossa, joten piti keksiä jotain muuta kuin asuntola. Asunnon hankinnassa olisi ehkä helpottanu saksan kielen taito, mutta tälläkertaa oli selvittävä google.translaterin ja Hemun sveitsin-saksan avulla.

Sain yksityisen asunnon Facebookin ryhmän kautta ja olen tästä valtavan ylpeä, koska hommasin asunnon itse. Ryhmässä laitoin paljon viestejä ilmoituksiin, mutta vastauksia ei tullut kauheasti. Lopulta laitoin englanninkielisen ilmoituksen, että haen asuntoa ja johan alko viestejä tulemaan. Tässä ryhmät asunnon hankintaan Facebook 1 ja Facebook 2. Sain muutamia yhteydenottoja ja varmistin potentiaalisilta kämppiksiltä, että Hemun läsnäolo on OK. Löysin loisto kämpän, aivan keskustan tuntumasta ja bonukseksi sain vielä pyörän käyttöön. Osa ystävistäni on saanut myös Facebookin kautta huoneen, joten suosittelen. Innsbruckissa yleinen nuorten asumistyyli on kimppakämpät ja huoneiden hintataso vaihtelee 250-400e, riippuen alueesta ja asunnon kunnosta. 

Näitä katuja kelpaa käppäillä

Oli ihana päästä sanomaan siskolle että, ”Mä oon oikeesti tosi onnelinen just nyt”

Kaupungin parhaimpia meno mestoja en vielä tiedä, kun melkein kaikki vapaapäivät on mennyt vuorilla. Vaihtarit on tunnettuja bilettämisestä ja olen ollut tältäosin erittäin huono vaihtari. Vuoret on vain minulle niin uuttaa ja jännittävää, että herään mielummin kukonlaulun aikaan, jotta pääsen aamusta vuorille. Ostin Freizeitticketin, jolla pääsen rajattomasti Innsbruckin lähi keskuksiin ja muutamaan kaueempaankin. Opiskelijalle hinta on n.450€ ja pitää olla kirjoilla Innsbruckissa. Innsbruckiin pääsee kirjoille, jos vuokraa asunnon ja käy ilmottautumassa kaupungintalolla asukkaaksi (helppo homma 5min).

Ehkä kun lumet sulaa niin on aikaa bilettää?

Vai oliskohan siellä vuorilla sittenkin jotain tekemistä kesälläkin?

Mikä tästä kaupungista tekee sitten niin erikoisen? Tähän kaupunkiin mahtuu kaikkea ja vähän vielä lisää. Jokaiselle jotakin kiipeily, laskettelu, patikointi, pyöräily, shoppaili, biletys vai nähtävyydet? Aijon poimia kohokohtia tänne blogiin ja kertoa miks mun mielestä Innsbruck on erityinen paikka. Ehkä myös vähän tästä ympäristöstä tulee myös juttua. Ens kerralla kokoan vähän laskukokemuksia yhteen ja kerron lisää niistä vuorista. Kiva kun jaksoit lukee.

Terkuin Mirva

Avainsanat:
,