Elämää

Omatoimimatka vs. valmismatka

Julkaistu: 16.12.2012

puola136

Helmikuinen snoukkareissu Puolan Zakopaneen toteuttiin Hupelluksen järjestämänä valmismatkana, Sveitsin Laax sen sijaan kohdataan täysin itse paketoidun suunnitelman mukaan.

Reppureissaaminen on ollut verissä jo vuosia, eikä matkojen suunnittelu kuukaudeksi tai useammaksikaan tuota päänvaivaa, mutta snoukkakamojen kanssa säätäminen painii kyllä täysin omassa sarjassaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

puola143

Kahdeksantoistatuntinen bussimatka on vieläkin sen verran hyvin muistissa, että tällä kertaa matka taitetaan lentäen. Toisaalta, olivathan ne maisemat melkoisen komeita bussinkin ikkunasta, vai mitä tuumaatte?

puola144

Zakoon

Lufthansan lennot, majoitus legendaarisessa Rider’s Palacessa sekä viikon hissilipput kustansivat yhteensä – omatoimisesti paketoituna – 850€. Säätämiseen menikin sitten useampi päivä, mutta eikö reissujen suunnittelu ole aina mukavaa?

Summa summarum: Verrattuna esimerkiksi samaisessa paikassa vietettävään Taivas Hupellukseen, säästimme noin 300€ per sierainpari. Toisaalta Hupen toimintaan kuuluu paljon kaikkea extraa ja lentokin on suora, me vaihdoimme konetta Saksassa ja kävimme paistamassa pakastekiekkoja Hupen kanssa reissaavan tutun luona. Heidän asunnostaan löytyi keittiö, meiltä ei. Ja omilla muonituksilla olisi säästänyt täällä pitkän pennin.

Muutaman satasen ero on kuitenkin jo sen verran iso jeesi mukana reissaaville opiskelijafrendeille, että päädyttiin tällä kertaa järjestämään kaikki itse. Tokihan me bongattiin Alpeille suuntautuvia ja omaan aikatauluun soveltuvia pakettimatkoja jopa kahdeksallasadalla, mutta arvatkaa vaan oliko tarjous jo umpeutunut: reissun hinta nousi heittämällä reilusti yli tonniin.

Valmismatkoja kannattaa käydä tsekkailemassa Lumpparin omalta sivustolta, jonne pääsee navigoimaan täältä. Ja budjettireissaajille tiedoksi: äkkilähtöjäkin on tarjolla. Winner takes it all!

Bonarina tulevalle matkalle mainittakoot se, että Taivas Hupellus saapuu samoille huudeille – vieläpä samaan hotelliin – vain päivä meidän jälkeemme. Yes!

puola781

puola82-oke

Bileet Hupelluksen malliin.