Matkat

Mitä ulkoiluhullu tekee Singaporessa?

Julkaistu: 18.11.2015

Singapore on melkoista shokkihoitoa laosilaisella maaseudulla viettämieni kiipeilypäivien jälkeen. Olen huono kaupunkilomailija, sillä monissa kaupungeissa en saa oikein kiinni siitä, mitä siellä tehdään. Olen kuitenkin aina halunnut nähdä Singaporen, ja siksi olen täällä. Niinpä menin ja koin kaikki kliseet, mitä Singaporeen voi kuvitella kuuluvan.

  1. Juo ainakin yksi Singapore Sling

laos-1382-4

The Singapore Sling is a gin based cocktail. This long drink was developed sometime before 1915 by Ngiam Tong Boon, a Hainanese bartender working at the Long Bar in Raffles Hotel, Singapore. It was initially called the gin sling, – a sling was originally an American drink composed of spirit and water, sweetened and flavored. (Wikipedia)

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

En tiennyt tätä! Sling-sanaa olen käyttänyt viime viikkoina, kun olen kertonut varmistajalleni olevani ”safe” eli nauhalla (eli slingillä) kiinni kiipeilyreitin yläankkurissa.

2. Syö Little Indiassa

laos-1337

Söin parasta intialaista ruokaa sitten Mumbain. Jo noustessani Little Indian metroasemalta tutut tuoksut saavuttivat nenäni. Tämä ravintola oli Khansama Tandoor. Vaikka Intian-ajoista on jo kauan, Intialla on edelleen mielessäni erityinen paikka. Kuin myös  ihmisillä, joiden kanssa oli onni jakaa kaikki kokemukset ja monta vastaavanlaista ateriaa. Ja Kingfisheriä.

3. Käy juoksulenkillä Marina Bayn alueella

laos-1421-4

Kävin katsomassa valtavaa Marina Bay Sands -hotellia, jonka katolla on kuuluisa infinity-allas. Rakennus vetää, noh, sanattomaksi. Kuva on otettu Gardens by the Bay -puistosta, jossa olisi todella ihanaa juosta pitkä lenkki illan viiletessä. Niin ainakin paikalliset tekevät. Kirosin, että omat lenkkarit eivät olleet mukana.

4. Valoshow Garden by the Bay -puistossa

laos-1439-2

Kävin katsomassa valoshow’n Gardens by the Bayssa. Makoilin asfaltilla, joka on puhtaampaa kuin missään muualla maailmassa, ja musa vaihtui sujuvasti Sibeliuksesta We are the Worldiin. Se jotenkin sopii tähän kaupunkiin.

5. Etsi uima-allas, jossa on urbaanit maisemat

laos-2-2

Rehasin kuntosalilla ja loikoilin uima-altaassa katsellen pilvenpiirtäjiä. Tämä jos mikä kuului mielessäni Singaporen todo-listalle. Teki myös melko hyvää kiipeilyurakan jälkeen.

6. Käy katsomassa hassuja kukkia

laos-1196-3

Kävin Singaporen lukuisissa puistoissa katsomassa kukkia. Nämä ovat kai orkideoita? Tai sitten ei. Jos pitäisi valita vain yksi puisto, menisin Botanical Gardensiin.

7. Syö niin paljon mangoja kuin maha vetää

laos-1452

Pohjoisen asukin tärkein matkailusääntö: syö mangoja aina, kun niitä saa.

8. Kävele iltaisin

laos-1232

Singapore on iltakaupunki.  Se tuntuu heräävän eloon kunnolla vasta seitsemän jälkeen, kun aurinko on laskenut ja valot syttyvät kaduille sekä pilvenpiirtäjiin. Singapore on myös kallis kaupunki, mutta onneksi käveleminen ei maksa mitään.

9. Käy syömässä Maxwell Food Courtissa

laos-1175

Halpaa ja hyvää. Jälkkäriksi sai kokonaisen kookoksen pillin kera.

10. Juo olutta Haji Lanella

laos-1362

Osuin kadulle sattumalta, ja istahdin alkuillan siiderille (koska en voi enää juoda olutta). Kapea, söpö baarikatu on täynnä toinen toistaan hauskemmannäköisiä baareja. Alkoholi on tosin Singaporessa kallista, mutta onko se aikaisemminkaan suomalaista haitannut.

****

Tässä oli minun listani, jonka laadin kolmen päivän perusteella. Singaporen tyylinen kaupunki vaatisi, että vierailisit siellä jonkun luona, sujahtaisit osaksi paikallista elämänmenoa. Tapasin Laosissa ihanat singaporelaiset Raymondin ja Denisen, mutta harmiksemme aikataulumme menivät tällä kertaa ristiin. Minun on siis tultava tänne vielä uudestaan.

 

ENGLISH:

What does an outdoor girl do in Singapore?

Singapore is urban shock treatment after my climbing days in the Lao countryside. To be honest,  I am not really a city holiday girl – the older I get the more I am struggling with the question: what can you actually do in a city? However, I have always wanted to visit Singapore, so here I am. I went and did all the clichés I could think of.

1. Drink a Singapore Sling

laos-1382-4

”The Singapore Sling is a gin based cocktail. This long drink was developed sometime before 1915 by Ngiam Tong Boon, a Hainanese bartender working at the Long Bar in Raffles Hotel, Singapore. It was initially called the gin sling, – a sling was originally an American drink composed of spirit and water, sweetened and flavored.” (Wikipedia)

I didn’t know this! The word sling has been in use for the past weeks but usually when I  have climbed up to the route anchor to attach myself.

2. Have a dinner in Little India

laos-1337

The best Indian meal since leaving Mumbai. Already when I arrived at the Little India metro station I could smell the familiar scents. I would recommend the restaurant Khansama Tandoor on the main road, North Indian cuisine.
Even though my times in India took place a zillion years ago, India will always have a special place in my heart, as will the people I was lucky to share the moments with.

3. Go running in Marina Bay

laos-1421-4

I went to see the enormous Marina Bay Sands hotel, which also houses the famous infity pool at its roof. The building looks, well, interesting. I took the picture from Gardens by the Bay which seemed an ideal place for a long run in the dark. There were a lot of locals running. I regret I didn’t have my sneakers with me.

4. Watch the Gardens by the Bay lightshow

laos-1439-2

I guess this is one of the most famous things to do while in Singapore. And totally worth it. You can lay down on the asphalt which is cleaner than anywhere else in the world and watch the large artificial grove trees change lights with the music that change from Sibelius to Elton John in such a way that it doesn’t even bother you.

5. Find a pool with urban view

laos-2-2

What luxury means for me: I had some decent work out at the gym and chilled out in the pool while watching skyscrapers. For me, this was one of the top todos here. It also felt pretty nice after all the climbing.

6. Go see funny flowers

laos-1196-3

I went to several of the city parks to see flowers. I guess these are orchids? Or maybe not..? Anyway, I see a faces in places. Do you? If I had to pick one park, I would to the Botanical Gardens even though it is a bit further away.

7. Eat as many mangos as you possibly can

laos-1452

For a Northern inhabitant, this the most important travel rule ever: whenever they are available, eat as many mangos as you possibly can.

8. Walk around at nights

laos-1232

Singapore is a night city. It seems to wake up only when the sun sets and lights in the streets and skycrapers come out. Singapore is an expensive city but walking around is free.

9. Have a cheap meal at the Maxwell Food Centre

laos-1175

Good for your stomach and wallet! I ordered a whole coconut for dessert.

10. Drink beer at Haji Lane

laos-1362

I hit this street by accident while scrolling around and sat around for a cider (because I can’t drink beer anymore). This narrow, cute bar street is full of interesting-looking bars and terrace tables.

***

This is my list that I made based on only three days in Singapore. To really enjoy the city, it would require that you would visit a local friend, jump into the normal life in Singapore. In Laos I made new Singaporean friends but we missed each others in the city this time. So, I guess I need to come back some day.