Vapaalasku

Zillertalissa odotetaan lunta

Julkaistu: 04.1.2016

Kuva 1. Lumitilanne Itävallassa on karmea tällä alkukaudella, sitä on turha kieltää. Kuva on Hintertuxista, siis jäätiköltä, jossa pitäisi olla lunta lähes vuoden ympäri. Totta kai mietimme, miksi lähdimme tänne emmekä jonnekin muualle. Totta kai mietimme, miksi juuri tänä vuonna.

Tuleeko lunta ollenkaan? On turhauttavaa olla niin riippuvainen asiasta, johon ei voi vaikuttaa. Sääsivuston uudelleen lataaminen puolen tunnin välein ei auta. Senttimetrit päivien kohdalla eivät muutu. Mutta ei auta kuin odottaa. Lumi on tullut aikaisempinakin vuosina aina lopulta. 

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kuva 2. Vuoden 2015 viimeinen auringonlasku. Aurinko laskee Itämeren ylle. Olemme Finnlinesin autolautalla matkalla Helsingistä Travemündeen. Vuosi vaihtui keskellä Itämerta, laivan keinuessa aallolta toiselle.

Kuva 3. Osa porukasta on harjoitellut ajan kuluksi jäätikköhommia. Kukin vuorollaan pudotettiin ”railoon” ja hilattiin ylös. Itselläni jäätikkökurssista on sen verran aikaa eikä taitoja ole tullut käytettyä, joten virkistin muistia katselemalla – paluu alkeisiin odottaa jossain vaiheessa kevättä.

Kuva 4. Hintertuxissa lunta oli kerääntynyt joillekin seinämille sen verran, että sitä pääsi hieman pöllyttämäänkin. Parin päivän jäisen rinnelaskun jälkeen se oli juhlaa!

Kuva 5. Kotimme seuraavat kaksi kuukautta tulee olemaan Zellbergissä. Maisemat Zillertalin laaksoon ovat upeat niin yöllä kuin päivälläkin.

Kuva 6. Joka aamu aamuhämärissä on herättävä kurkistamaan parvekkeelta, onko vuorille satanut lisää lunta. Jospa olisi, edes vähän.