Matkat

Kuvatunnelmia Kitzbühelin maailmancupista

Julkaistu: 23.1.2016

Kitzbühelin maailmancup on yksi alppihiihdon ikonisimmista kisoista. Hahnenkammin syöksyrinteellä, Streifilla, on vaarallisen kuuluisa maine. Muistan jo lapsuudesta kuvat tuhansien ihmisten katsojien täyttämästä kisamontusta, kelloista, torvista ja liehuvista lipuista.

Valhallan kartanossa päätettiin perjantaina pitää välipäivä upean puuteriviikon päätteeksi. Kitzbüheliin on Zillertalista vajaan kahden tunnin matka. Eväät reppuun, toppavaatetta päälle ja matkaan! Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja pakkasen kuuraamat vuoret komeilivat kisamontun taustalla. Joka puolella näkyi kapeaakin kapeampia suksia ja virtaviivaisia laskuasuja. Me olimme aika muukalaisia tässä joukossa, mutta se ei haitannut ollenkaan kisatunnelmaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Maisema kisarinteeltä aamupäiväauringossa kylpevään Kitzbühelin kylään.

Ennen kisan alkua hävittäjät, Red Bullin laskuvarjohyppääjät ja taitolentokoneet lentelivät kisamontun yllä. 

Super-g alkoi!

Puikkakisan alkua odotellessa. Jännää!

Sit mennään!

Maalissa!

Ilta pimeni ja tunnelma katsomossa kohosi, kun kuuman ryhmän viimeiset laskijat pujottelivat mäkeä alas. Kyllähän tänne voisi tulla joskus vaikka uudestaankin!