Muut lajit

Pyhän tunturipuolikkaalla tajusin, mistä polkujuoksussa on kyse

Julkaistu: 14.8.2016

Se oli varmaankin jossain yhdeksän kilometrin kohdalla. Tajusin, mistä polkujuoksussa on kyse. Viime vuonna tuskailin ylämäissä, koittaen kiirehtiä askelta tiheämmin – sillä seurauksella että kaikkialle sattui. Tänä vuonna ymmärsin, että nämä kilpailut voitetaan alamäissä. Mitä pidempiä loikkia uskallan ottaa viettävässä kivikossa, sitä hitaammin voin kiivetä ylämäet.

Ja yhtäkkiä polkujuoksemisesta tuli silmissäni aivan uusi laji. Sillä ei ole mitään tekemistä varsinaisen juoksemisen kanssa. Se on vähän kuin offarilaskua metsässä, mutta ilman suksia. Katse pitää olla koko ajan jo seuraavassa ja sitä seuraavassa askeleessa. Mitä hullumpi olet, sen kovempaa pääsee.

Viime vuotisen jarruttelun sijaan laskettelin tänä vuonna alamäet täyttä vauhtia – maksimivauhti näytti olleen 3:28 minuuttia / kilometri. Olen aina tuntenut oloni kotoisaksi kivikossa. Tiedän kerran katsottuani tismalleen, mihin jalkani osuu sekä sen, kuinka paljon painoa sille askeleelle voi laittaa. Katse hakeutuu jo seuraavaan ja sitä seuraavaan askeleeseen. Juurenreuna tuolla, pikkukolo toisella puolen, kaukana parin metrin päässä sammalmätäs. Polkujuokseminen vaatii täydellistä keskittymistä – hetkeksikään ei voi herpaantua.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

En tiedä onko tämä se juoksijan flow, mistä puhutaan? Ehkä ei, sillä fyysisesti olo oli koko juoksun ajan rasittunut, mutta mielessä ihana tyhjyys. Oli vain polku, askeleet ja minä. Kädet seurasivat lintumaisessa asennossa kun loikin alaspäin. Ohitin kymmeniä ihmisiä alamäissä, rymistelin läpi kanervikon ja ja tunturipuuston.

Ylämäissä vauhtini hidastui. Kuntoni ei vain riitä. Mitä loivempi, sen pahempi. Menimme monien kisaajien kanssa jojoa: minä ohitin heidät alamäessä, he minut taas ylämäessä.

Viimeinen nousu Kultakerolle on yhtä kamala kuin edellisvuonna. Mutta se jotenkin kuuluu asiaan, muuten tämä olisi lenkki siinä missä muutkin. Syke hakkasi kropassa, haukoin huipulla henkeä ennen kuin lähdin vauhdilla alamäkeen. Mietin: tässäkö tämä jo oli?

Jos maaliviivalla olisi saanut ilmoittautua jo ensi vuoden kisaan, olisin tehnyt sen. Täysmatkalle.

Oltiin tunturimaratonilla Team Camelbakin kanssa! Vasemmalta Jenni, Heli, minä, Miia ja Anna.

Lähdössä matkaan aamulla!

Lauantaiksi ennustettiin alunperin sateita, mutta pian startin jälkeen pilvet kaikkosivat ja aurinko mollotti siniseltä taivaalta.

Nämä maisemat!

 

 

Yhteistyössä: Pyhätunturi, Suunto, Vandernet (Camelbak), Superyellow

Kommentoi blogikirjoitusta

 • Nike Shox sanoo:

  imzufqyjmma,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

 • online divorce kit sanoo:

  928879 477475Oh my goodness! a amazing write-up dude. Thanks a whole lot Nonetheless We are experiencing trouble with ur rss . Do not know why Not able to sign up to it. Maybe there is anybody finding identical rss dilemma? Anyone who knows kindly respond. Thnkx 696817

 • magnesium nitride sanoo:

  580820 767456I genuinely appreciate your piece of function, Excellent post. 213412

 • DMSO stock sanoo:

  984495 53299Possible require all types of led tourdates with some other fancy car applications. A lot of also offer historic packs and other requires to order take into your lending center, and for a holiday in upstate New York. ??? 337734

 • custom pk sanoo:

  177504 974498Soon after study several the websites on your own internet internet site now, i truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark internet site list and will also be checking back soon. Pls consider my web-site likewise and tell me what you consider. 279064

 • pharmacokinetic studies in rats sanoo:

  106533 867749I agree completely with what you said. Great Stuff. Maintain it going.. 30834

 • Xenograft Efficacy Models sanoo:

  74807 599531The Spirit of the Lord is with them that fear him. 352616

 • Wildlife sanoo:

  374317 964808Spot on with this write-up, I truly think this site needs considerably much more consideration. Ill probably be once more to read considerably much more, thanks for that information. 534380

 • AAALAC approved vivarium facility sanoo:

  164767 114410Directories such given that the Yellow Websites need not list them, so unlisted numbers strength sometimes be alive much more harm than financial assistance. 285054

 • Manufacturers Suppliers Exporters Importers Products Trade Leads Supplier from china sanoo:

  749832 767037Hello! I just now would like to supply a massive thumbs up for any great data you can have here within this post. We are coming back to your weblog post for further soon. 632389

 • carpet cleaning prices dunstable sanoo:

  497334 307051I truly appreciate this post. Ive been looking all more than for this! Thank goodness I discovered it on Bing. Youve created my day! Thank you once again.. 558029

 • super lemon haze oil sanoo:

  38713 440125I truly enjoyed reading this site, this is great blog. 25588

 • Päivitysilmoitus: Millaisia ulkoilukenkiä käytän? – Pipo silmillä

  Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *