Treeni

Nyt alkaa seikkailijan treeni: Pipo silmillä saa personal trainerin

Julkaistu: 29.9.2016

Jos minulta olisi kysytty viime syksynä, mikä fiilis on päällimmäisenä mielessä vapaavuoden päättymisen jälkeen, en olisi koskaan uskonut sanovani: fyysinen olo sekä kunto.

Päätinhän pitää sapattivapaavuoteni juuri siksi, että voisin liikkua koko ajan vuorilla ja tuntureilla. En treenata, vaan olla ulkona, hiihtää, juosta, kiivetä, skinnata, laskea, vaeltaa. Tulen olemaan elämäni kunnossa, olisin vastannut!

En olisi voinut olla vähempää väärässä. Vuosi kului, ja tein juuri tuota kaikkea, mitä yllä kuvasin. Lajia toisen perään. Mutta en käyttänyt tuntiakaan kehonhuoltoon, tukirankaa ylläpitävään kuntosalitreeniin tai ylimalkaan mihinkään treeniin. Ensimmäisen puolimaratonini juoksin vähäisellä harjoittelulla toukokuussa ja seuraavan yhtä huonoin valmisteluin Pyhätunturilla. Toimistotuolilta vetäisty kroppa mietti varmasti, mistä sitä rankaistaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Jos aerobista kuntoa ei lasketa, en ole koskaan tuntenut olevani yhtä huonossa kunnossa kuin nyt. Lihakset ovat pienentyneet, ja ne ovat venyttelemättömyyden jäljiltä niin kireät, että kohta jostain varmasti kuuluu naks. Polvent tuntuvat laskukauden jäljiltä olevan täynnä sepeliä, olkapäät muljuvat kun surffaamista varten pari vuoden kuntosalitreenillä kasvatetut hartiat sulivat jonnekin trans-siperian radalle.

Halusin käyttää vapaavuoteni jokaisen hetken tehden niitä asioita, mitä rakastan, sellaisia asioita, joita en voi tehdä kotona. Kuntosali ei kuulunut niihin. Pidän kyllä treenaamisesta, mutta tiesin, että ehdin tehdä sitä jälleen yllin kyllin, kun palaan arkeen.

Koska seikkailijan urani ei kuitenkaan päättynyt yhtä aikaa sapattivapaan kanssa, olen asettanut uuden tavoitteen. Aion olla huippukuntoinen seikkailija. Haluan, että voin jatkossa luottaa siihen, että kuntoni kestää myös iän tuomat krempat ja voimani riittävät, vaikka tulisi mikä. Että voin kantaa tarvittaessa kaverinkin alas vuorelta.

Kysyin neuvoa parhaimmalta taholta, mistä sitä voi kuvitella saavan: Levi Wellness Clubin suorapuheiselta omistajalta, personal trainer Laura Peipolta. Sovimme, että treenaan hänen kanssaan tämän talven ja osallistun mimmin myös omistamaan Arctic Challenge Winter -tapahtumaan (joukkuepari muuten puuttuu vielä!). Tavoitteena ei enempää eikä vähempää kuin maailman vahvin Milja! En tarkoita vahvalla tässä nyt sitä, että kevättalvella peilistä katselee valtaisa lihaskimppu, vaan sitä, että haluan opetella elämään ja liikkumaan vuorilla niin, että jaksan tehdä sitä vielä seuraavatkin 30 vuotta.

Perjantaina lähden kohti pohjoista. Vietämme ystävieni kanssa lokakuisen viikonlopun Villa Sivakassa, ja pidämme Lauran kanssa ensimmäiset treenit. Olen täyttänyt hänelle ruokapäiväkirjaa viikon ajan ja tuomio kuullaan pian. Pitäkää peukkuja!

Tulen seuraamaan projektin edistymistä säännöllisesti täällä blogissa, ja päivittäisiä fiiliksiä kuntokampiksesta päivitän Instagram stories -kanavalla (@milja.maaret) sekä videoblogissani.

Leuka rintaan ja kohti uusia ylämäkiä! Eikun..

Menossa mukana Merrell Finland!

Run girl, run.

Tästä edespäin treenin suhteen vallitsee spartanilainen kuri! Sponsored by Suunto.

 

Lauran blogiin Fitness from the north voi tutustua täällä ja hänet löytää instagramista tunnuksella @ptpeippo. Levi Wellness Club puolestaan instagramissa @leviwellnessclub.

 

 

Yhteistyössä: Suunto, Merrell, Superyellow Headwear, Halti, Vandernet (Camelbak, Bridgedale), Levi Wellness Club