Yleinen

Edullisen laskettelureissun ABC: kuinka varaat hotellit ja liput

Julkaistu: 10.8.2016

Täällä suunnitellaan jo ensi talven reissua Lappiin laskettelemaan ja lautailemaan. Budjetti ei ole mikään suuren suuri, mutta hinku Lappiin on niin kova, että jotenkin sinne on päästävä. Täällä onkin nyt taiteilua, kuinka Lappiin on mahdollista tehdä edullisen budjetin laskettelureissu.

Lapissa hissiliput, hotellit ja muut maksavat luonnollisesti sesonkiaikana maltaita. Mikäli hissiliput mielii saada esimerkiksi Leviltä kohtuuhinnalla, pitäisi reissu tehdä ihan kauden aluksi tai lopuksi ja silloinkaan ei välttämättä saa lippuja normaalia edullisemmin. Hissiliput ovat siis paikka, jossa on oikeastaan mahdoton säästää. Olenkin miettinyt kaikki muut mahdolliset säästökohteet ja listaan ne nyt tähän, jos niistä olis mahdollisesti hyötyä jollekin muullekin. Katso Levin hissilippuhinnastoa täältä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

1. Varaa kaikki liput ajoissa. Eli aloita matkan suunnittelu jo nyt, vaikka matkan ajankohta olisi vasta kevätpuolella. Junamatkat ja bussimatkat voi saada murto-osalla siitä hinnasta, mitä ne on viikkoa ennen reissua.

2. Käytä kimppakyytejä tai Onnibussia. Onnibussilla on nykyään mahdollista päästä Rovaniemelle asti. Loppumatka voi taittua sitten vaikka kimppakyydillä tai esimerkiksi liftaamalla. Näin matkojen kustannukset voivat olla esim alle 50 euroa. Toisaalta suksipaketit ja muut voi hankaloittaa liftaamista ;D!

3. Varaa mökki ajoissa. Mökki kannattaa varata nyt, mikäli aiotte viipyä mökissä. Mökkejä on helpoin vuokrata netistä, mutta esim myös paikalliselta Facebook-sivustolta voi kysellä vapaita mökkejä. Itse aiomme yöpyä hotellissa Levillä.

4. Käytä alennuskoodeja hotellivarauksiin. Alennuskoodeja löytyy netistä ja hotellihuoneiden hinnasta voi saada parhaimmillaan vaikka puolet pois! Itse katsoin täältä hotelleja ja niihin alennuskoodeja.

5. Ota omat lasketteluvälineet mukaan. Voit lainata kaverilta jos sinulla ei ole omia tai jos käyt joka vuosi, osta vaikka käytettynä omat välineet. Lasketteluvälineiden vuokra on yhtä suuri kuin hissilippujen hinnat, joten saat reissubudjetista nipistettyä useita satasia.

6. Ota omat eväät rinteeseen. Säästät ravintolalaskussa viikon loman aikana useita satoja euroja, kun kuljetat rinteeseen omat eväät tai käyt välillä tekemässä hostellissa tai hotellihuoneessa ruokaa.

7. Tutustu paikallisiin. Mikäli pääset tutuksi paikallisten ihmisten kanssa, saat ensinnäkin tuntea uusia ihmiskohtaloita, saat uutta syvyyttä Lapin kokemuksiin ja kaiken hyvän päälle voit päästä ilmaiseen ja kotoisaan saunaan ja parhaassa tapauksessa vaikka moottorikelkka-ajelulle tai savuporokeitolle!

Tässä mun strategiat edulliseen lomaan! 🙂 Suunnittelu on jo pitkällä!

Hyvää syksyä!