Hiihtoloma, Laskettelu, Levi, Yleinen

Hiihtolomailua Levillä

Julkaistu: 25.2.2014

Hiihtoloma Levillä on takana. Tässä lyhyesti loppuloman tunnelmista, parista ensimmäisestä päivästä kirjoitimmekin jo aikaisemmin.

Näkyvyys tunturin yläosissa ei alkuviikosta ollut kovin kehuttava.

Sumuisia tunnelmia tunturissa

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Aikaisemmin esitetty toive paremmasta säästä toteutui – pilvet alkoivat väistyä taivaalta keskiviikkona ja samalla sää  kylmeni siten, että torstaiaamuna pakkasta oli melkein 20 astetta. Koska tuuli tyyntyi, pääsimme nauttimaan tunturista ihan kunnolla. Etelä-Suomesta poiketen rinteissä oli runsaasti myös luonnonlunta, mikä teki laskemisesta vieläkin nautinnollisempaa. Rinteet olivat varsinkin aamuisin ensiluokkaisessa kunnossa eikä hissijonoja ollut käytännössä lainkaan.

Pilvien noustua korkeammalle ja auringonkin näyttäydyttyä maisema muuttui täydellisesti, mikä mahdollisti kaikkien rinteiden laskemisen kunnolla alusta loppuun. Kirjoitamme vielä tarkemmin kokemuksistamme Levin rinteistä, mutta jo tässä vaiheessa voi sanoa, että koillisrinteet olivat aikuisten mieleen. Snow Parkit hyppyreineen ja lukuisat metsäreitit varsinkin etelärinteillä olivat sitten enemmän lasten suosiossa.

Hiihtoloman voi todeta onnistuneen – olosuhteet olivat vaihtelevat, mutta keskimäärin hyvät, koko pesue pysyi terveenä ja lasketella sai koko rahan edestä. Paluu kotikulmille oli sään puolesta suorastaan masentava. Kittilässä pakkasta oli vielä kuuden asteen verran, mutta nollaraja oli jo Kemin tienoilla ja etelässä oli viisi astetta lämmintä. Lumi katosi maisemasta tasaiseen tahtiin mitä etelämmäs päästiin. Yhtään poroa ei matkalla nähty, joten seuraavan Lapin loman suunnittelu täytyy aloittaa mitä pikimmin :).

Avainsanat:
,