Alpit, Matkustus, Yleinen

Vieraspostaus: Viisi vinkkiä koko perheen Alppilomalle

Julkaistu: 23.3.2014

Joku aika sitten Lontoossa asuva matkakirjoittaja ja sisällöntuottaja Heini Huhtinen otti meihin yhteyttä ja tiedusteli olisimmeko kiinnostuneita vieraspostauksesta, joka käsittelisi viittä perheille soveltuvaa mielenkiintoista laskettelukohdetta Euroopassa. Ja kyllähän meitä kiinnosti. Tälläkin hetkellä koko perhe potee vakavaa alppikuumetta. 🙂 Kiitokset siis Heinille. Rinnepesue ylpeänä esittää: blogin ensimmäinen vierauspostaus, olkaa hyvät.

Vieraspostaus: Viisi vinkkiä koko perheen Alppilomalle

Alppien rinteet siintävät monen laskukärpäsen pureman saaneen haaveissa. Mutta mitkä ovat parhaita kohteita, kun matkaan lähtee aikuisten mukana pienempiä laskijoita? Suurin osa lapsiperheista toivoo varmasti ennen kaikkea laskuympäristöä, joka on sekä turvallinen että hauska niin lapsille kuin aikuisillekin. Myös hinta on tärkeä tekijä, kun matkaan ja rinteeseen lähtee monihenkinen pesue. Hyvien rinteiden ja edullisten hintojen lisäksi parhaat paikat tarjoavat lapsiperheille mielenkiintoista oheisohjelmaa ja käteviä palveluita. Tässä viisi poimintaa Alppien lukuisista perheystävällisistä laskukohteista.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Minien oma lumilautailukoulu Ranskan Morzinessa

Monet ensimmäisestä suuresta lumilautailijasukupolvesta ovat jo vanhempia innokkaille pikkulautailijoille. Alle 8-vuotiaille voi kuitenkin yhä olla vaikeaa löytää lumilautailukoulua. Morzinen alppikylässä sijaitseva Rudechalets pyrkii täyttämään tätä aukkoa Mini Shred Snowboard Week -lautailukoululla, joka on suunnattu 4–8 -vuotiaille ja jossa käytetään erityisesti perheen pienimmille suunniteltuja välineitä. Erityispropsit tästä suloisesta ideasta: viikon mittaisen kurssin lopuksi junnut saavat muistoksi ikioman, editoidun videon lumilautailu-uransa ensihetkistä!

Morzine, kuvalähde

Simppeli Arosa rauhaa rakastaville

Arosa ei oikeastaan ole Alpeilla ollenkaan, vaan pienemmän Graubünden-vuoriston kupeessa Sveitsin eteläosassa. Kyseessä on sympaattinen hiihtokeskus, joka tarjoaa pienestä koostaan huolimatta hyvän sekoituksen eritasoisia reittejä ja suuria keskuksia huomattavasti rauhallisemman tunnelman. Suojaisa sijainti Schanfigg-laaksossa tarkoittaa sitä, että Arosassa paistaa usein aurinko ja tuulee harvoin. Todellinen houkutin lapsiperheille ovat kuitenkin ilmaiset laskettelu- ja lautailutunnit, joita keskuksen SSSA-hiihtokoulu tarjoaa vuonna 1996 ja sen jälkeen syntyneille.

 Lasten monitoimikylä Les Gets

Laskettelulomalla laskeminen on tietysti pääasia ja usein käy niin, että väsähtäneet aikuiset saavat maanitella lapsiaan pois rinteistä….Välillä lapsetkin saattavat kuitenkin kyllästyä rinteisiin ja silloin on hyvä, että kohde tarjoaa muutakin kiinnostavaa tekemistä. Ranskan Alppien Les Gets -kylä on uranuurtajana ottanut käyttöönsä puhelinsovelluksen, jonka avulla lapset (ja kaikki lapsenmieliset) voivat seikkailla kylässä ratkoen erilaisia arvoituksia ja tehtäviä. Kohteessa on myös intiaanikylä, jossa lapset voivat osallistua muun muassa aarteenetsintään tai kuvata oman elokuvansa. Lisäksi Les Gets ansaitsee pisteitä erittäin perheystävällisillä hinnoilla: kuuden päivän hissilippu maksaa aikuiselle noin 170 euroa, lapselle 130 euroa. Alle 5-vuotiaat laskevat ilmaiseksi. Esimerkiksi Expedialta löytyy kattava valikoima hotelleja ja alppimajoja Les Getsissa.

Les Gets, kuvalähde

Kaikenikäisten hurjapäiden St Anton

Itävallan Tirolin länsinurkassa sijaitseva St Anton tunnetaan ennen kaikkea ammattimaisten laskijoiden suosimana paikkana. Se on kuitenkin yllättävän hyvä kohde myös perheille, joiden lapset ovat jo hieman vanhempia ja kokeneempia laskijoita. Monet reitit ovat juuri sopivia seikkailunhaluisille keskitason laskijoille ja Nasserain-alueella pienille ja hieman isommille lapsille on omat, hyvin toteutetut rinteensä. Lisäksi lapset nauttivat varmasti suuren hiihtokeskuksen oheispalveluista, kuten luistinradoista, suuresta pulkkamäestä ja keilahallista.

Kuvalähde

Edullinen ja kaunis Aussois

Kaakkois-Ranskan Aussois-kylää markkinoidaan välillä sloganilla “Ranska Itä-Euroopan hinnoilla” eikä mainos ole kovin kaukana todellisuudesta. Ranskan suuriin ja kalliisiin hiihtokeskuksiin verrattuna täällä voi viettää koko perheen hiihtoloman todella edullisesti. Viikon hissilipun saa reilulla sadalla eurolla, ja myös ruoka sekä majoitus ovat kaukana kiskurihinnoista. Halvat hinnat eivät kuitenkaan tarkoita laihoja laskukokemuksia: Aussois on jylhien vuorien ympäröimä ja sen rinteet sopivat erityisen hyvin aloittelijoille, mutta joukosta löytyy myös haastava musta reitti yli kilometrin pituisella pystysuoralla jyrkänteellä. Vanhanaikaista charmia uhkuvassa kylässä järjestetään kerran viikossa ruokatori ja sen ympäristössä on paljon vaikuttavia kävelyreittejä.

Teksti: Heini Huhtinen
Kirjoittaja bloggaa yhteistyössä matkanvaraussivussto Expedian kanssa.