Yleinen

Raaseporin Påminne

Julkaistu: 13.3.2019

Olipas kiva päästä kokeilemaan Suomen eteläisintä rinnettä! Ei huono. Katselimme rinnettä jo joulukuulla, kun se oli aukaistu. Juuri kun suunnittelimme menevämme korkkaamaan sen, tulikin joulunavausviikonlopulle kunnon vesisade. Mutta helmikuun alussa onnisti ja painelimme työnantajan juuri antamien Smartumeiden kanssa rinteeseen. Ohimennen sanottuna Smartumit ovat loistava ratkaisu työpaikkojen tyky-toimintaan. Pistetään porukkaa mäkeen, niin kuin mainoksessa sanotaan.

Påminnen kokeilu kannatti. Etenkin yksi rinne sulatti sydämemme (ainakin Helin sydämen), se vasemmanpuoleisin ylhäältä katsottuna. Sporttinen rinne! Muuten uuden lumen pehmittämät loivat rinteet olivat aika hitaita. Ja Heli oli uusine monoineen yhtä hymyä koko päivän. Ihme, että monoilla voi olla sellainen vaikutus laskuun. Sompahissi oli tosi nopea ja hissi+lasku –kierrokseen meni vain 3 minuuttia. Siitä voi laskea, riittikö neljän tunnin lippu. Mutta hauskaa oli. Sekin, kun keski-ikäinen pariskunta opetteli nopean sompahissin somman vapautusta. Jalalla piti tönäistä viikseä, joka oli tuttua, mutta aika usein joutui somman varrella vielä läppäisemään jonkinlaista vapautusvipua. Onneksi kohtelias nuori mies opasti ystävällisesti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Monoista piti laittaa yltiöinnokas palaute Suksistudioon. Hyvät olivat.


Påminne

  • Sijainti: Åminnefors, Raasepori (80 km Helsingistä ja 100 km Turusta)
  • Rinteitä: 6 + parkki
  • Korkeusero: 85 m
  • Pisin rinne: 550 m
  • Munkki-indeksi: 3 (asteikolla 1-5, hyvä valikoima, tehdasvalmisteisia)

Rinnetietoja poimittu Wikipediasta.


Viikonloppuna oli sitten aikaa vielä ihastella lumista Tammisaarta. Kaunista.