Yhdysvallat, Yleinen

Bolton Valley

Julkaistu: 07.1.2016

Joulukuiselta Brasilian-matkalta on ”kotiuduttu” takaisin Vermontiin, jonne talvi on vihdoin saapunut! Minulla on tällä hetkellä Bolton Valley Ski Resortiin kausikortti, sillä laskeskelin, että näillä Pohjois-Amerikan hinnoilla (kevyet 80 taalaa per päivä) kannattaa edes viikon laskujen puolesta maksaa se $170 Ski Bum kausarista, joka sisältää sekä rajattomat laskut, että murtsikka ja backcountrylatujen maksut, rajattoman kuntosalin, saunan ja hot tubin käytön. Hyvä diili siis!

Bolton Valley on noin puolen tunnin ajomatkan päässä Burlingtonin keskustasta, ja se on kaupungista katsottuna lähin, vähän pienempi hiihtokeskus. Siinä missä muut Vermontin jättiläiset Stowe, Sugarbush ja Jay Peak vetävät suuria turistimassoja, on Bolton viboiltaan huomattavasti rennompi ja pienempi. Keskus tarjoaa neljänä iltana viikossa iltamäkeä jopa kello 22 asti, ja murtsikka- sekä skinnausreitit ovat erittäin kattavat Boltonia ympäröivillä vuorilla. Itärannikon lumitilanne on tosiaan vähän parempi nyt, mutta kaikki rinteet eivät vielä ole auki. Kaksi päivää ollaan seikkailtu Boltonin ympäristössä, sekä rinteissä että niiden ulkopuolella. Rinteet ovat olleet loistavassa kunnossa, eikä arkipäivien ansiosta ole ollut minkäänlaista tungosta mäkeen, vaikka koulujen lomatkin ovat vielä jatkuneet.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tänään oli tosi aurinkoinen päivä, joten päätettiin lähteä skinnailemaan metsään ja katsastamaan metsäreittejä ja lumitilannetta rinteiden ulkopuolella. Odotukset eivät olleet kovinkaan kummoisat, ja tarkoituksena oli siis vain tehdä vaellus suksilla/splitboardilla, sillä arvioimme lumen paksuuden liian ohueksi laskemiseen. Oh boy, että oltiin väärässä! Saatiin vinkkejä ladun varrella tapaamiltamme kokeneemmilta Boltonin kävijöiltä, ja pääsimmekin parin tunnin vaelluksen jälkeen nauttimaan kauden ensimmäisistä, pehmeistä puuteri(!!)käännöksistä. Lunta ei ole Boltoniin tullut pariin päivään, enkä todellakaan olettanut koskemattoman lumen olevan niin kauniisti pöllyävää. Syvää lumi ei tietty ollut, mutta ehdottomasti iloinen yllätys!

Loppuviikko menee intensiivisesti laskiessa, sillä paluulippu Suomeen näyttäisi olevan jo ensi tiistaina.

Mahtavaa uuttavuotta kaikille!