Laskettelu, Matkustus

Hallo Gastein – eka viikko Itävallassa

Julkaistu: 01.2.2015

Vähän on ollut tapahtumarikas tai osaltaan aika köyhä viikko! Lensin tosiaan Salzburgiin viime viikon torstaina, mistä pääsi näppärästi kaikkien kamojen kanssa junan kyydissä Alpeille, päädyin tällä kertaa Bad Gasteiniin noin kuukauden ajaksi asustelemaan yli 100 vuotta vanhaan Grand Hotel de l’Europeen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Bad Gastein sijaitsee tosiaan Salzburgin osavaltiossa, ja tässä alueella on noin 4000 ympärivuotista asukasta. BG tunnetaan laskettelun lisäksi ehkä vielä paremmin kylpylöistä, sillä täällä alueella on luonnollisia mineraalilähteitä, joiden sanotaan auttavan sairauksien hoidossa. Kuitenkin nykyisin suurin osa matkailijoista (kuten allekirjoittanut) tulee Gasteinin alueelle laskettelemaan, vaeltamaan, hiihtämään, maastopyöräilemään ja mitä ikinä! Pulinat vähemmäksi ja nyt vähän osviittaa mun seikkailukentästä kuvien muodossa:
056

 

Tiistaina suunnattiin kaverin kanssa Schladmingiin katsomaan night racea – miesten -alppihiihdon maailmancupin legendaarista osakilpailua. Olin kolme vuotta sitten STS Alppimatkojen oppaana Schladmingissa, joten paikka sinällään oli jo tuttu ja oli tosi kiva käydä pitkästä aikaa vanhassa ’kotikylässä’. Illan kisan lähestyessä mulle tuli heikko olo, ja ekan kierroksen päätin jäädä katsomaan paikalliseen ravintolaan sen sijaan, että oisin rynninyt väkijoukkoon. Tunnin kuluttua olinkin jo niin heikossa hapessa, että mut vietiin ambulanssilla Schladmingin sairaalaan tiputukseen – syynä oli influenssa ja vajaa 40 asteen kuume! Oli ironista, että kauteni Schladmingissa päättyi kyseiseen sairaalaan polvivaurion vuoksi, ja nyt ekaa kertaa kolmeen vuoteen kylään mennessä päädyin samaiseen sairaalaan… Seuraaviksi kolmeksi päiväksi… Makaamaan sänkyyn ja tuijottamaan saksaksi dubattuja jenkki-tv-sarjoja 04-07 vuosilta… Mä en oo ihan vielä done with Schladming, joten tän paikan tarinalle pitää saada parempi loppu! :-D

Nyt vaan lepäillään seuraavat päivät, jotta uuden viikon alkaessa pääsis myös uudestaan rinteeseen!

– Ida xx