2010, Åre, laskemista, valokuvat

Ekat laskut Åressa

Julkaistu: 22.2.2010
Sääennuste olikin lupaillu aika hemetin kylmää, mutta tänään aurinko yllätti olemassaolollaan mukavasti vaikkei se tulipalopakkasella pahemmin lämmitäkään. Hurautettiin aamutuimaan hissien aukeamisen aikaan skimbadösällä keskelle Åren kylää ja kohti Kabinbanhin ala-asemaa. Bussissa vähän ihmeteltiin, notta mikseivät hissit pyöri kun hissilippujen ostoon rynnättiin ja tiskillä selvisikin, että mahoton kylmyys yläällä pitää hissit kiinni ja niin tänään ei kovin korkealle päästy. Hissejä oli oikeastaan vain Björnenissä, Tegefjellissa ja Duvedissa auki, josta juuri aamusta dösällä lähdettiin.
Myöhemmin puolen päivän jälkeen myös Årefjellin alimmat tuolihissit aukesivat ja päästiin laskemaan pikkasen jyrkempääkin rinnesiivua perhealueiden sijaan. Race-arenaa ja maailmancuppimäkeä ei vielä tänään päästy kokeilemaan… Huomiseksi sääherra on vissiin lupaillu vähintäään yhtä kylmää kuin tänään, eli bout 25-27 astetta korkeudesta riippuen, joten saapa nähdä päästäänkö vielä huomennakaan korkeammalle laskemaan.
Töppyräitä silmäillessä hissistä käsin löytää täältä aikalailla offaripotentiaalia, varsinkin keväämmällä – nyt kaikki pehmiän näköinen varsinkin ylempänä on kivikovakaa pakkasen ja tuulen kovettamaa betonia, eikä rinteenvierustoistakaan ole mitää pikkukivaa löytynyt. Noh – rinteitähän tänne on tultu laskemaan. Niin ja täällä on ihan he****tisti ruottalaisia!!!???
Anni kyykkää kohti Åren kylää.
Meikämando ja taustalla Tegefjellin töppyröitä – potentiaalia olis pikku haikilla.
Anni ja kylää.
Kaaaaakaotauolla – oli muuten hyvää, mutta niin 300 kruunun kakaon pitääkin olla.
Silkkihuppu on ollut tänään rinteessä viimesintä huutoa – meikäläinen luottaa luomu-naamakarvoihin!

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *