2010, valokuvat, virittelyä ja välinehomostelua

Uusvuos – uuet kujeet!

Julkaistu: 31.12.2010
Jepa – kaikki on Hesarin ja nyky stadilaisen nuoren mukaan joko ”jepaa” tai ”bonarii”… Juu en tiedä mitä bonari edes meinaa. 
Mutta enivei, 2010 alkaa olemaan kokolailla lusittu ja takana on kaikin puolin hieno vuosi – eikä siitä sen enempiä, sillä jos joku haluaa meikämandoliinon vuotta 2010 tarkastella niin tuosta oikurasta löytyy linkkiä —> 
Vuosi vaihtuu meikäläisen ja meitin talouden osalta Himoksella (niinku vuosi takaperin), mutta tällä kertaa on kaveriporukalla vuokrattu oikein mökki ja kaikki. Eipä ole siis luvasaa varmaankaan kummempia kännihölmöilyjä vaan totista urheilua. Vuoden vaihteen jälkeen on enää vajaat pari viikkoa ensimmäiseen pyrähdykseen alpeille ja vuorille. Luvassa on 1½-viikkoa roadtrippiä Münchenistä vuokratun auton kyydillä ja nokan suunta on viimeisimmän lumisateen perässä – luvassa varmasti ”jepa” tai jopa ”bonari” reissu siis. 
Uusivuosi on samalla tuonut (jo) allekirjoittaneelle pitkän kitkuttelun jälkeen uuden tietokoneen kaikkine siisteine ohjelmineen älyttömine tehoineen. Ei, ei ole mäkkiä -anteeksi kaikille omena-jarruille… Kyseessä on enempi joululahja itselleni ja samalla eka oma läppäri. On melko omituista, kun photarit, lightroomit ja premierit pyörii kuin salama ja kaikki härpäke on kannettavassa muodossa. 
Uuden vuoden muutokseksi voidaan ehkä laskea myös jo toistaiseksi (kaikessa hiljaisuudessaan) jatkunut hulluttelu, eli tupakasta irtautuminen. Takana on jo kuusi (kyllä – 6) viikkoa tupakoimatonta arkielämää, joista ensimmäiset kolme vierähti nikotiinilaastareilla ja nytkin mennään jo ilman. Elämä on oikeastaan ollut saatanan (anteeksi) helppoa sen jälkeen kuin röökaamisrutiineista pääsi yli. Hyviä puolia sen sijaan on tullut mm. älyttömänä hapenottokykynä (eli normaalina), jonka pohjalta urheillessa pystyy ihmeellisiin suorituksiin. täysin ilman savuja en tosin ole ollut, vaan viihteellä on pari kertaa polteltu, mutta mikä tärkeintä seuraavana aamuna ei ole tehnyt mieli ”kessutella” – melko ”bonarii!” Niin, eikä kyseessä ole lakko – eikä (epäilijoille) perheenlisäystäkään ole vielä tilattu…
HYVVEE UUTTAVUOTTA KAIKILLE JA MÄJESSÄ NÄHRÄÄN – ehkäpä jopa Laubilla, kuten alla ja viime talvena???Kuva, Heikki Räisänen