2011, valokuvat, virittelyä ja välinehomostelua

lunta on ja ei ooo.

Julkaistu: 10.2.2011

UPDATEA näin illalla vielä; Keijolla oli vielä vahva tunne, että tänään on mäki kovana kun ulkona paukkuu oikee reilut kymmenen astetta pakkasta, joten duunista nopea livahdus (ei ihan tainnu 8h tulla täyteen), ZÄGit kainaloon ja Talmaan laskemaan ”rinnesuksilla” rinnettä. Ja myönnän, että kyllähän se kaponen suksi leikkaa jäistä rinnettä kuin kuuma veitsi voita – ja että onhan se helpompaa kuin leveällä rokkerilla ajelu… Joten myönnän nyt olevani ihastunut Zageihin, mutta rakkautta jaan ainoastaan panaaneille (jos luet näitä juttuja ensikertaa – puhumma suksista, ei mistään perverssistä).

_____________________Niin. On tossa jo aikamoisia soraääniä kuulunut niin kaveripiiristä kuin eri medioidenkin kautta tästä meikämandoliinojen härmäläisten lumenpaljoudesta. Ja samaan aikaan saa kuitenkin lueskella ja tsiigailla mm. alpeilla touhuavien lommoposkien ja kauriiden kekseliäisyyden tuotoksia keskellä hirrmuista lumivajautta, eli tuonne isojen mäkien maailmaan lunta ei taas ole saatu paljon ”paskaakaan”. Tästä johdattelusta voikin jouhevasti siirtyä omaan lehmään, mikä nyt ei vielä ole kovinkaan pahasti ojassa, enkä nyt välttämättä sitä sinne halua väkisin ajaakaan…

Tässä reilun viikon päästä talous ”keravan-telemark-kyykkääjät” suuntaa suksipussinsa ja rensselinsä kohti Sveitsin rauhanrakennuksen mekkaa eli Davosia – tässä vaiheessa noheva saattaa fundeeraa että onhan lehmä ojassa ku ei uutta lunta ole vieläkään tuonnepäin tullut, mutta muistutan edelleen lähteväni / lähtevämme lojottelemaan pääasiassa hyvin hoidettuja rinteitä tuonne Rienerhornin kupeeseen ja pehmeä lumi on plussaa… Mutta samaan aikaan tässä on työnalla keväisemmän pyrähdyksen ajatteluriihi ja fundeeraus. Koska jollei tuota uutta pudderskaa ja lunta ala putoilemaan vuorille nii tokkopa sitä tohtii rahojaan ja vapaitaan törsäillä lumentulopaniikkia varten – vaan mahdollisesti vois ajatella ”out-of-box” ja riiheillä reissua vaikkapa etelän sijaan pohjooseen kun tuo kevätkin alkaa maalis-huhtikuussa taittua ja pahimmat pakkaset vähenemään. Onhan jos jonkinmoista juttua saanut lueskella mm. pohjoisruotsin tarjonnasta tms. oman lappimme ehkä poissulkien myös heikon lumitilanteen takia (korjatkaa jos olen väärässä)… Samaan syssyyn täytyisi ehkä Hissihiihtelijän miettiä skinareiden hankintaa – FUUUUU!!! Nojoo, tässäpä kliffaa ajatusleikkiä aikaatappaakseni ja arkistoja kaivellessa löytyi kuva jollaista olotilaa kohti tähdätään:

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla
nappia painoi Ville Erkkilä

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *