2011, N8 matsku, syksy, valokuvat, virittelyä ja välinehomostelua

Kuorta niskaan.

Julkaistu: 03.10.2011
Se on SORONOO Gore-texille ja MOROMORO Eventille! Haglöfssi vaihtu Montaneen ja samalla siis kuoren materiaali. Goretexi ei meikäläisellä enää palauttanut kunnolla toiminnallisuuttaan pesujen ja käsittelyjen jälkeen kuin hetkeksi, joten on aika lähtee testaamaan jotain uutta. Kyseessä on Montanen Mohawk– rotsi, jossa kalvona on käytetty meikäläiselle aikasemmin tuntematonta Eventtiä. Vetskarina on kans vedenpitävää Riri Aquazippiä – ei pitäis siis kastuu…
Rotsin talviominaisuuksia täytyy vaan vielä arvailla, mutta testiin takkia oon jo pariin otteeseen syksyisessä kelissä ja kuntoilussa laittanu. Varsinkin tänään kun kävin kunnon vesisateessa tempsemassa puolentunnin juoksulenkin pitkin mettiä. Ja täytyy kyllä myöntää, että olin melko yllättynyt miten ”kuivana” tolla pysyy. Hirvee soija iholta ja vettä taivaalta – silti olo oli koko lenkin ajan kuiva ja miellyttävä – tottakai selkämyksessä kosteutta oli kun hiki lentää pienen sian malliin, mutta se sulatetaan. Ja takkia voi myös hyvällä omalla tunnolla käyttää hikiurkassa päällä sen enempiä pahoja hajuja summuuta pelkäämättä, kun tuota eventtiä pitäisi nimenomaan pestä useasti ja ilman mitään ihmeempiä kyllästeaineita normaalia ”omoa” käyttäen. Mutta kattellaan nyt miten tuo pärjää talvella, eikä nuolasta vielä ennenko tipahtaa…
Ompassiinä urheilija tosiaan. Kaikki kuvat muuten N8:lla napsittu hei!