lähimäet, laskemista, Urban-pow, valokuvat, video, Yleinen

Kyllä se vielä kotomaassakin suksi kulkee!

Julkaistu: 18.2.2013

Terve! Kyllä on taas etelä-suomen mäet maistuneet ihan mukavasti viime aikoina, vaikka SOME tarjoaakin jatkuvalla rytmillä poikain puuteripäivityksiä vielä Japanista. Pitääkin siis ottaa AINA ilo irti siitä, mitä on saatavilla ja tällä hetkellähän hiihtokelit ovat mitä mainioimmat myös ruuhkasuomessa. Pakkaset pyörivät jatkuvasti n. 1-5 asteen tietämillä eikä nenä muutenkaan ole kohmeessa. Tässä on nyt tullut viime päivät suhailtua niin Talmassa kuin Messilän pelloillakin – on pidetty ”SDP:n puoluekokousta” ja opetettu nuorisoa laskemaan mäkeä. On skinnailtu Keinukalliolle ja vietetty after-skitä Keravalaiseen tapaan – eli kapinallista freerider elämää Keski-uudellamaalla!

SDP – eiku DPS:t kaikki yhes koos. tosin olemme ns. SDP:n köyhäillistöä, koska jokaisessa parissa seisoo sana ”hybrid”…

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tosiaan, Keinukalliollekin on skinnailtu taas ja tämä tapahtui laskiaisen aattona reiluhkon lumisateen jälkimainingeissa, mutta ilmeisesti Keravan terrain-stalkkerit olivat jo käyneet piirtelemässä lukuisia jälkiä itä-feissille ja näin ollen jäi omat jäljet laskematta – mutta tarkoitus olikin lähinnä käydä ottamassa Annille tuntumaa skinnaamiseen koska pääsiäisen tienoilla saattaa olla jonkunsortin karvakinuttelua Lapissa tiedossa…?

Anni mini-tourailun tohinassa!

Myös H.Moilasen hiihtokoulu on ottanut ensiaskeleensa ja mennä viikonloppuna Molski ottikin haasteen vastaan, että hieman reilut 9 vuotta vanha sukulaispoika pitäisi saada kurvailemaan alppivehkeillä alamäkeen. Eipä sitten muuta kun opetussuunnitelmaa laatimaan ja mäkehen. Vaan suottapa etukäteen opettamista ressasin, kun tuon ikäinen miehenalku tuntuu oppivan homman lähes itsestään. Riitti kun ensi alkuun seuraili, ettei mitään suurempia virheasentoja ole ja mennessä muistaisi vauhtihirmu käännellä tarpeeksi – tuntuu, että tuo nuoripolvi kun haluaisi mennä mahdollisimman kovaa ja siitähän pitää jo pelkkä maanvetovoima huolen. Kyllä siitä vesselistä vielä Palanderi tehdään, seon saletti!

Huomioipa tuossa taas tänä vuonna pohjois-Amerikan Japanilaisetkin meikäläisen videotuotoksen sivustollaan – aika paljon enempi klikkauksia taitaa sieltä kosahtaa klipille kuin mitä tämän meikäläisen ajatustenvippailu-blogi tarjoaa… Postaus ja hieman lyhyempi sekä eri musiikeilla varustettu YOUTUBE-pätkä löytyypi tästä linkistä!

Ja loppuun vielä Japanin poikain viime viikon laskumeininkejä – edit by Tapani Heikkilä!
http://vimeo.com/59836899

Kommentoi blogikirjoitusta

 • jarpaat väässä sanoo:

  No niinpä tietysti! Telemark vs. alppimono, saattaapi tosiaan jotain pientä eroa olla varpaiden tarkenemisen suhteen. Täytynee harkita muotoutuvia pohjallisia verenkierron parantamiseksi tai sitten niitä akkupohjia. Kiitos mielenkiinnosta ja laskukelejä!

  Vastaa

  • anttiR sanoo:

   Jep, itsellä tosiaan on foot-balancen muotopohjalliset, joita sitten vaihtelen monoista toisiin ja niiden myötä ainakin oma verenkierto on parantunut sekä muutenkin jalkapohjien väsyminen laskiessa on hävinnyt kokonaan – varsinkin offilaskussa.
   Laskukelejä myös sinnne!

   Vastaa

 • jarpaat vÄÄssÄ sanoo:

  todella hyvÄÄ tekstiÄ, hatun noston paikka! jos aiheita saapi toivoa, niin ihmetyttÄÄ kovasti, miten pÄrjÄÄt kovemmilla pakkasilla varpaiden tai sormien yms. jÄÄtymÄttÄ. esim. teidÄn rukan reissulla taisi olla hiukka enemmÄn pakkasta. elikkÄs jos kehtaat valottaa varustepuolta, mitÄ on pÄÄllÄ ja kauanko niillÄ tarkenet yli kymmenen asteen pakkasessa. tai parinkymmenen. itellÄ varpaat tahtoo jÄÄtyÄ jo alta kymmenen lukemilla. nÄÄs kiitos ja kumarrus joka tapauksessa loistavasta plokista ja myÖs asenteesta, siinÄ olis suamen emmÄÄjaksapystykykene nuarisolle esikuva ainesta! antti rok rok!

  Vastaa

  • anttiR sanoo:

   Pärjesta Moivaa! ja kiitoksia hyvästä palautteesta, on kiva kuulla että jutut ”lämmittävät” muidenkin kuin omaa mieltä!
   Tuo kovemmilla pakkasilla pärjäily on niin henkilökohtainen ja yksilöllinen juttu, etten taida siitä omaa blogipostia kirjoitella, mutta kernaasti teikäläiselle kerron kyllä omista havainnoista. Sormille ja käsillehän on varsin tärkeää, että on hyvä hanskat – itselläni on Hestran sormikasmalliset ja kauniimpi osapuoli on mieltynyt sitten kinnasmalliseen hanskaan, jossa tottakai sormet lämmittävät toisiaan.
   Rukalla meillä taisi olla tosiaan reippaasti yli -30 pakkasta, joten siellä kyllä mitattiin aika hyvin pakkasensieto. Itse tosiaan pärjäilen noissa kylmyyksissa ihan ok, kun yläkropalle vetäsee joko kunnolla topatu takin tai untuvarotsin, alaruumiin päällä oli merino aluspöksyt+polvesta poikkileikatut fleace pöksyst (mallia Hongkong)+ ihan kuoripökät. Laskusukiksi sitten merinosukat, mm. Stadium myy Peakin merinosukkia aika kohtuu hintaan. Ja tärkeimpänä noissa kunnon pakkaskeleissä sitten vielä joku kunnon maski naamalle, itsellä on sekä neopreenimaski että sitten AirHole-ninjamaskit – pääasia siinä on että hengitysilma pääsee jostain rakosesta pihalle, eikä näin kostuta naamaria! Sitten vaan kaakaotaukoja tarpeeksi tiheään niin kyllä se siitä! =)
   Leudommissa pakkasissa olen pitänyt n.-15 astetta rajana, jolloin vaihdan kuoritakin untuvatakkiin ja tuo on toiminut aika hyvin.
   Varpaathan on sitten oma lukunsa tuossa jäätymisbusineksessa, siitä en oikein voi muuta sanoa kuin että telemark auttaa, varpaat kun pääsevät elämään monossa kokoajan joten veri kiertää. Muutamat kaverit, joilla on taipumusta varpaiden jäätymiseen, käyttävät sitten puolestaa alppimonossa mm. akkulämmitteisiä pohjallisia.
   -antti-

   Vastaa

 • Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *