lähimäet, laskemista, syksy, valokuvat, Vihti Ski, Yleinen

numero UNO!

Julkaistu: 01.12.2013

Näin kalahti hiihtokausi 13/14 käyntiin! Viime syksynä Talmassa hiihdeltiin jo kuukausi takaperin ja tasan vuosi sitten siivoiltiin Antti-myrskyn putikoita Paloheinässä ja Malminkartanossa. Mutta tikulla silmään, joka vanhoja muistelee – tänä syksynä piti odottaa näin pitkään.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Harri kurvaa!

Nyt VihtiSki veti tykkilumiruletissa pisimmän korren ja onnistui avaamaan ns. Perherinteensä 1.12.. Mäkeä oli saatu lumetettua sen verran hyvästi, että leveyttä rännillä oli kokonaista 30metriä ja lumi oli ehkä vallistsevasta matalapaineesta ja plussa kelistä johtuen varsin pehmyt ja hauska laskea. Avoin mäki on ainoa virallisesti auki oleva rinne Etelä-Suomessa tällä hetkellä. Porukkaa ei ollut mäkeen liiaksi saapunut ja tilaa oli vaihtelevalla rytmityksellä välillä hienosti ja välillä kohtalaisesti. Ei siis voi missään nimessä valittaa.

Anni lämmittelee reisiään

Kyllähän sitä jälleen kerran paukuttelisi mielellänsä putikkaa jossain ”vähän” isommalla törmällä, mutta etelä-suomalaisena sitä pitää osata nauttia siitä mitä on – muutoin menee homma kotona nyhväämiseksi. On itseasiassa varsin hyvä buugie näin kauden avauksen jäljiltä, kannatti lähteä mäkeen ja suksikin kulki mainiosti uusilla sivakoilla. Aamulla tosin piti käydä pieni sisäinen rohkaisuoperaatio kun kellon herättäessä ulkona juimi kaatamalla vettä yöllä sataneen ”ensilumen” päälle.

Laikka bau5!

Loppuviikostapa keli näyttäisi pysyttelevän päivän siellä ja täällä pakkasella, joten jospa sitä vaikka lähimäki Talma, tahi Messilä avaisi pikkuhiljaa omia rännejään – usko on ainakin kova. Itselläni on vielä reilu kk ensimmäiseen ulkomaan komennukseen suksien kanssa, joten olisihan se mukava hiihdellä sitä odotellessa. Sen verran voi tulevan talven touhuista paljastella, että tällä haavaa on jo n.1kk verran reissua plakkarissa työnteon lomaan, joten jos vaan kasassa pysyy niin ainakin kohtalaisesti on hyvää hiihtoa ja hyviä hetkiä kavereiden kanssa luvassa.

Olishan tuo golffaaminenkin vielä onnistunut.

Loppuun kehoittaisin vielä viskaamaan skeptisyden nurkkaan ja lähtemään pihalle ja mäkeen tukemaan kotimaisia (avoinna olevia) keskuksia hissilipun muodossa, ei se lumenteko aivan ilmaista ole. Vihti ainakin tällä tietoa jatkaa avoinna myös viikolla ja eiköhän muitakin mäkiä auki saadan lähi päivinä.