lähimäet, laskemista, Talma, valokuvat, Yleinen

aaton-aaton-aaton…..aaton-aatto.

Julkaistu: 19.12.2013

Jawohl – sano Sipoolainen, eiku. Hiihtokuume senkun polttelee vaikka keli on mitä on. Joulu tekee myös tuloaan ja yleinen huolenaihe joulupukin kulkuongelmista lumenpuutteen vuoksi vaivaa kansakuntaa. Ei kuitenkaan anneta huolien aiheuttaa passiivisuutta, vuan hiihdetään kovasti, ainakin alamäkeä.

Eillinen, eli keskiviikko, viikon 51 ainoa virallinen pakkaspäivä heilahti Messilässä – mäet olivat mitä mainioimmat ja väkeä ei juuri nimeksikään, ja suosittelen edelleen liikekannalle panoa Hollolaan kohti, jos hiihdätyttää. Tänään torstaina taas sattumalta hokasin, että Talmassahan ol’ riipastu takarinne streetin ja etupellin lisäksi auki. Kiireen vilkkaa siis kotoota töiden jälkeen puikkaria takakonttiin ja törmälle – ”kotimäki kun on.”

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vallitseva ilmanala on trendikkäästi pari astetta plussalla ja matalapaineinen, mäkeen jouduttaessa myös poutainen. Torstaisen illan ratoksi ei suuri yleisö tainnut osata oikein ilmaantua mäkeen, koska n.½-tuntia sain itsekseni sahailla menemään takarinnettä ja privaattihissiä – en valita. Puikkarikin alkoi parin totutteluriipaisun jälkeen kulkea ainakin vaiheittain kuten pitääkin ja kyllä n.12metriä kääntösädettä vaan on omiaan tuollaiseen viettävään ja lyhyeen mäkeen. Pakkasilla sitten uudestaan vähä kovemmalla rinteellä lisää.

n.95% omaa piirrosta

Nappailin samalla lämpimikseni parit fotot vaikkka suurelle yleisölle lumitilanteesta ja muusta hapatuksesta – jos keli miellyttää, mutta olosuhteet epäilyttävät iltahiihtoihin pääkaupunkiseudulla, niin pelko pois ja vaikka Talmaan – mäet ovat mukavassa hapessa!

Avoinna oleva takarinne + takastreetti oikealla

Paippi ja toinen takarinne

Etustreetti

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *