Hakuba, Japani, kypäräkamera, laskemista, rando, valokuvat, video

ARIGATOO!

Julkaistu: 17.1.2014

MORO! Sitä on taas hiihdetty niin maan vietävästi, ettei ole ollut aikaa postailla tänne suksitouhuja, mutta koitetaan nyt korjata asia. Parin ensimmäisen päivän jälkeen alkoikin meille varsin makia lumisade. Dumppi oli ilmeisesti hieman ennakoitua pienempi, mutta sanotaanko näin että satoa ollaan tässä kovasti korjailtu. Kolmantena laskupäivän Cortina oli ainoa oikea ratkaisu lähteä siivoilemaan mettäpuudaa, jota oli laskeutunut melkoisesti yön aikana ja koko laskupäivän ajan tuoretta tavaraa tuli tasaiseen tahtiin lisää. Päivä koostui oikeastaan Cortinan perussettien hiihtelystä ja omia jälkiä sai piirrellä päivän mittaan syvän lumeen

Pikkuvideotodiste kylkeen =)

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Myös kuvaajamme Simo päsi kameran eteen – ja lumen sisään.

Seuraavana päivänä pitkän ja pohjattoman putikkapäivän jälkeen käännettiin suksemme kohti Norikuran harjannetta ja skinnailtiin kevyessä lumisateessa pari kierrosta jo tutuksi ja turvalliseksi hyvän hiihdoin toimittajaksi vakiintunutta taikametsää. Laskut olivat vähintäänkin päteviä ja puhdasta hankea sotkettiin taas oikein urakalla. Suomalaisia taisi harjanteell olla n.70% kööristä…

ja hei, tämä ei ole jarrukäännös….

Viidentenä laskupäivänä poppoomme päätti jatkaa hyväksi todettua hiihtotaktiikkaa, eli skinnailua. Keliltään päivä oli lähes puhdasta bluebirdiä pikku pilviä lukuunottamatta, joten suuntasimme kelin auettua Happo Onen toppia kohti. N.150-200 vertti metrin skinnauksella tavoitimme pohjoiseen laskevan ns. kolmosrännin, jota päätimme lähteä pommitaamaan. Oshidashi niminen ränni laskee suoraan harjanteelta pitkän matkaa aina joelle saakka. Jälkiä alkoi olla jo siellä sun täällä kun ensimmäiselle laskulle läksimme, mutta kyllä siinä isoihin bowleihin mahtui puhdastakin tonttia. Heitimme saman keikan vielä toiseen otteeseen ensimmäisen traverssauksen ja lounaan jälkeen – varsin eeppinen päivä oli siis.

Pieni editoimaton videopätkä kakkoslaskulta, jälkiä alkoi olla jo kovasti, mutta smoottia meno silti oli.

Tässä on nyt hiihdelty myös kuudes ja seitsemäskin hiihtopäivä, mutta ajattelin niistä päivitellä myöhemmin. Huomenna on vielä viimeinen hiihtopäivä edessä ja siittä siten nokka kohti Tokiota ja muutaman päivän ihmettelyt siellä. Palaillaan asiaa!

 

Kommentoi blogikirjoitusta

 • SeBe -telemies sanoo:

  Komean näköistä puuhaa, kateeksi käy, kun itse on ollut vasta kerran suksilla…mutta mitä? onko kantapäät hitsattu kiinni matkan ajaksi?

  Vastaa

  • anttiR sanoo:

   Joo, ihan on siteetkin porattu kiinni japanin reissulle – tuo lumenmäärä on välillä niin överi, että telemiehenä vaan uppoo hankeen ja harmittaa kun ei pääse vauhdikkaasti nauttimaan syvistä päivistä, sen totesin ekalla reissulle. Mutta seuraavalla reissulla on taas kantapää auki, I promise =)

   Vastaa

 • Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *