gopro fotot, lähimäet, laskemista, Messilä, Talma, valokuvat, video, virittelyä ja välinehomostelua

Surf or DI(v)E!

Julkaistu: 01.4.2014

Kullostaa julmalta, mutta sitähän se onkin. Nimittäin viime lauantaina Talmassa jäjestetyn keväisen tapahtuman teema – surf or dive – surffaa tai suksella, haastoi halukkaat ja hurjapäiset kokeilemaan, josko skillssit ja tuuri riittävät ylittämään vedellä täytetyn altaan laskuväline jaloissa Perherinteen alapuolella. Hullujen hommaa moinen!

Itsehän en missään nimessä innostu kyseisistä riskitouhuista vaan kierrän kaukaa mokomat vesilätäköt, varsinkin laskettelurinteessä. Tosin tällä kertaa hullua yllytettiin ja miten kävi?

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

…noh, suhteellisen kuivana pysyttiin. Ja lainatakseni yllyttäjääni, ”aikuisten lasten sarjassa oli hyvin tilaa”. En ole Talmassa muuten saanut moisia kiksejä juuri sen jälkeen kun suksilla hyppiminen on loppunut, joten tässäp hyvä lisämauste perus rinnekurvailulle. Veikkaan että itselläni kädet sai tärisemään ennen suoritusta epätietoisuus siitä, että mitenköhän jalassa olevat rinnesukset jaksavat kantaa veden päällä, kippaako telluvehkeet miehen samantein nenälleen veteen roiskautettaessa ja saako vastaatuulessa ja todella vetisessä rinteessä tarpeeksi vauhtia ylittääkseen vesialtaan. Videosta voi nähdä, että melkoisen syvällä siinä jo loiskautuksen loppumetreille mennään. Hauska kokemus!

Muutoin pari tuntinen Talma-keikka oli kyllä varsinaista mannaa kelin puolesta, varmaan lähemmäs 10 astetta plussan puolella, aurinkoa täydeltä taivaalta ja lunta riittävästi. Näin keväällä pitää jokaisesta mäkipäivästä nauttia, kuin ne olisivat kauden viimeisiä!

Samaan postaus syssyyn, pitää muuten lisätä että tulipa tuossa viikko takaperin kokeiltua vasta ensimmäisen kerran NTN-vehkeitä tellupuolella. Olin varsin positiivesesti yllättynyt kokemuksesta ja noin niinkun lasutuntumalta voisin iha tosissani joskus fundeerata tuohon dynamiittimaailmaan siirtymistä. Mutta niin pitkään kun nykyisillä monoilla pärjäilee niin OLD SKOOL-rulez, ok ja 75mm normi on se mun juttu HEI!

Hauska suksi muuten tuo BBR telluna! Albinona en niin tykännyt, mutta nyt ymmärrän, miksi näitä näkyy vapaalla kantapäällä aika paljon rinteissä.

 

Kommentoi blogikirjoitusta

 • SeBe-telemies sanoo:

  Tästä näkee kuinka monipuolinen suksi BBR on! 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=Rbi73DWbR8k

  Vastaa

 • SeBe -telemies sanoo:

  Asiaa, nimittäin noi BBR:t. Hankin vähän aikaa sitten itselleni ja parempia telluja saa hakea. Luottosuksi ja saa hyökätä oikein kunnolla. Vanhat BD01:t siteinä ja ei voi kuin kehua. Oon testannut kanssa NTN:illä ja sama juttu elikkä Bueno. Vielä kokeilematta miten offilla kulkee, mutta rinteessä tosi tykki. Offille voisi sopia paremmin BBR10 ?

  Vastaa

  • anttiR sanoo:

   Suattaispa toimiakin, tosin kunnon putikassa tuo kaponen pärse saattaisi olla turhan kaponen?

   Vastaa

 • Niko76 sanoo:

  Pelottavan näköistä 😀

  Vastaa

 • Lahja sanoo:

  Ei se tapahtuman nimi kylläkään ole ihan noin julma, vaan Surf or Dive 🙂

  Vastaa

 • Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *