kesä, kypäräkamera, lähimäet, valokuvat, video

Intoa piukassa Calpiksessa, täh?

Julkaistu: 15.8.2014

No näin on! Nimittäin talviset visiitit Kalpalinnan aikoinaan alloonhuipulla viihtyneeseen hiihtokeskukseen ovat olleet näin 2000-luvulla meikäläiselle aikamoisia petymyksiä. Nimittäin käyttämättömät rinteet ja tyhjänpanttina seisoneet vanhat hissit ovat syöneet miestä – miksi näin hyvät profiilit seisovat lumiseen aikaan tyhjänpanttina?!

Mutta hieman erillainen ääni on kellossa kesäaikaan. Pääsin mm. ensi kertaa kokeilemaan ns. päärinteen Pomaa, tosin nyt on kesä ja suksien sijaan alla fillari. Calpiksessa on Etelä-Suomen, tai ehkäpä jopa Suomen vanhin bikepark joka luonnollisesti pyörii ainoastaan kesäisin ja nyt kun tuo hissipööräily on alkanut kiinnostaa tasamaa-ajelun ohella niin pitihän se käydä Kalpalinnakin tsekkaamassa kun kuitenkin alle tunnin ajomatkan päässä kotoa sijaitsee.

Calpis bikepark

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Anssi näyttä miten hypätään – rentona pitäis kuulemma olla, yeah right!

Calpis bikepark

Tätä hissiä ei ole tullutkaan testattua talvella, hyvin tuntui toimivan.

Kuten jos sanoininkin, Calpiksessa kesällä pyörii eturinteessä täysmittainen Poma, sekä hotellin puolella myös talvella rullaava toinen moinen. Reittejä näin ensikertalaisen mielestä mäessä menee ristiin ja rastiin ja jo ensi kerralla tulikin koluttu melkein kaikki mahdolliset ilmansuunnat reittien osalta. On ns. enskapätkää, mutta myös iha täysveristä DH-pätkää, jotka tällaiselta perusjantterilta jäävät kyllä ajamatta. Mutta Calpis siis vaikutti ainakin näin ensikertalaisen silmään hyvinkin monipuoliselta, mitä nyt reittien pituus on hieman lyhyempää kuin esim. Messilässä ajamani.

Calpis bikepark

Siittä vaan suihkis, Safari on rännin nimi.

Meikäläinen ”turvallisena”, piti ihan äiteen pyynnöstä hommata tuommonen täyskypärä, kuulemma fullface.

Messilästä puheenollen tällä hetkellä eletään hieman sekavia aikoja pyöräilyhommien suhteen, nimittäin kuluneella viikolla Messilä Maailman hallitus päätti lopettaa kokonaan kesäiset aktviteetit hissipyöräilyn osalta ja itselleni tämä on aika turhauttava asia. Nimittäin kerran tuolla hissiajeluilla käyneenä mieleen jäi todella hyvä kuva niin puitteista kuin fiiliksestäkin – ja ykskaks homma laitettinkin jäihin. Asiasta uutisoi mm. YLE. Myös facebookissa on laitettu lahtelaisen pyöräilyn ystävän toimesta pystyyn sivusto, jolla olisi tarkoitus yhdessä pohtia, miten maastopyöräily Messilässä voi jatkua. Toivottavasti asiassa löydetään sellainen ratkaisu, että hissipyöräily voi jatkua tulevaisuudessakin.

Kalpiksen eturinteeseen kesäisesti.

Mutta hei, Calpiksessa on tosiaan hauskaa – ei aina pettymyksiä =) Ainakin näin kesällä.