kesä, kypäräkamera, lähimäet, valokuvat, video

Sappee bikepark

Julkaistu: 09.9.2014

Sappee oli nyt neljäs bikepark, missä on tänä kesänä tullut käytyä Laajiksen, (jo edesmenneen) Messilän ja Kalpalinnan jälkeen ja täytyy kyllä myöntää, että Sappee erottuu hyvin edukseen tässä porukassa. Sappeessa näkee, että kesätoimintaan on panostettu ja halutaan panostaa – ja se näkyy myös ihmisten määrässä törmällä.

Sappee Bikepark ME!

Meikäläinen kurvaa, kuva: Harri

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Sappeella reitistö on varsin monipuolista ja reittien pituudet ovat sopivia. Reiteistä löytyy niin puhdasta DH-linjaa, enduromaista polkusettiä, sekä siltä väliltä koneella ajeltuja tasaisia baanoja hienoine bermeineen, eli kallistettuine kurveineen. Myös hyppyreitä löytyy niin ihan pienistä liitolipoista isompiin kikkeirihinki, mihin ei meikäläiselle cohonesit riitä. Reitit tuntuivat hyvin turvallisilta, mitä nyt itse voi hommaa sekoittaa liialla vauhdilla tms.. Reitit on tietenki hyvä tutustua ekalla ajolla hieman rauhallisemmalla temmolla, mutta mitää ylläripylläreitä ei eteen itselle tullut. Hyvillä reiteillä on mukava ajella, kun pääsee nauttimaan vauhdin hurmasta ja pääsee reenaamaan bermiajoa useamman bermin seteissä. Ohessa muutaman minuutin videosetit lauantain ajeluista:

Reiti ovat merkitty melko selkeästi ja ylhäällä kyltissä seisoo reitin nimi ja vaikeuaste, kuten hiihtohommissakin. Hissimeiningistä myös suuri plussa Sappeelle – kertaakaan, siis kertaakaan ei mm. hissikapulaa tarvinnut itse huolehtia satulan alle. Ankkurihissin ala-asema oli jatkuvasti miehitettynä, mikä helpottaa pienimpia kuskeja sekä ensikertalaisia hissin salojen opetteluun. Myös ”hissilatu” oli todella hyvässä kunnossa, eikä nousua haittaa kaikenmaailman sadevesien aiheuttamat spoorit – nämä ovat pieniä asioita, mutta vaikuttavat suuresti käyntikokemukseen, varsinkin ensimmäisellä käyntikerralla.

Sappee Bikepark Harri

Harri loikkaa yläosan ”roadgäpistä”

Sappeessa tuntui olevan melko kattava vuokrakalustokin ja se tietysti näkyi mäessä useampana vuokravermeellä kurvailijana. Seassa näytti olevan tyystin ensikertalaisia ja hyvin tuntuivat viihtyvät hekin. Kuten näistä meikäläisen sanoista ehkä ilmenee, niin tykkäsin paikasta kovasti ja aivan varmasti tulen toistekin käymään Sappeessa – toivottavasti vielä tänä syksynä/kesänä.

Sappee Bikepark Janne

Janne bermiä kurvaamassa, kuva: Harri

Meikäläisen päivän ainoa läheltä-piti tilanne kuvana, juuri hyppyrin nokalla onnistuin irroittamaan jalan polkimelta ja sehän ei ole kovin kiva juttu se – kaatumatta kuitenkin selvittiin! Kuva: Harri

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *