Japani, valokuvat, video

Arigato, Hokkaido!

Julkaistu: 04.2.2015

Nousevan auringon maasta on jälleen kotiuduttu ja käteen jäi hieno reissu – jälleen! Tamä oli meikäläiselle neljäs reissu Japaniin ja ensimmäinen Hokkaidon pohjoissarrelle. Aikaisemmin matka on vienyt Hakuban suunnalle Tokion kautta, mutta tällä kerralla lentokone kaarsin Helsingistä Nagoyaan ja sieltä vielä layoverin kautta Sapporoon.

Sapporosta matka kohti läntistä Hokkaidoa tapahtui meillä bussikyydein. Dösällä matkaa kertyi n. 2-2,5 tuntia suuntaansa lentokentältä Niseko Annupurin kylään. Pähkinänkuorissa Nisekon hiihtoaluehan on varsin laaja ja osittain melko massa-aussi-orientoitunut, mutta meidän kämppämme onneksi sijoittui alueen länsireunaan, jossa ei niin ausseista, eikä massoistakaan ollut tietoa. Annupurin vieressä on myös Nisekon yhtenäisestä hiihtoalueesta irtonainen Moiwan hiihtokeskus, joka osoittautui varsin mukavaksi pikkukeskukseksi hienoine sivumaastoineen ja metsähiihtoineen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tässä reissuvideo:

Hiihtopäiviä tällä reissullamme kertyi vain 7 kpl ja sanotaanko näin, että tuo on mielestäni kokolailla minimimäärä noinkin pitkälle matkustaessa. Tällä kertaa emme onnistuneet saamaan sitä kuuluisaa Hokkaidon megadumppia niskaamme, mutta sääennusteita sekä toteumia tsekkaillessa kuivaa kautta on tuntunut jakuvan jo tovin aikaa. Naamapyydäpulasta huolimatta luntahan tuossa maankolkassa riittää ja hyviä laskuja löytyy aina.

annurpuri (6 of 6)

Jaakko repii skinejä suksistaan Annupurin sivumaastossa

Itse en kovin paljoa innostunut Nisekon seudun vuorista ja olin hieman yllättynyt siitä, kuinka ”pieniä” maastot ovat. Pidempiäkin laskuja tuolta löytyy, mutta pääosin siivut ovat jokseenkin pienimuotoisempia kuin Hakubassa – ja onhan jo korkeuserotkin huomattavasti pienempiä kuin Honshun alpeilla. Pidemmässä reissussa ja kelien niin salliessa olisi kyllä todella paljon kiinnostanut käydä valloittamassa Nisekon maisemia hallitseva tulivuori Mt.Yotei. Yoteilla ei hissejä ole ja vuori on ylhäältä katsottuna melko pyöreä ja sivuprofiililtaan ylös jyrkkenevä – sellainen mitä nyt tulivuoret ovat.

4moiwakämppä (2 of 2)

Negula Lodge

Pidempiä selvennysturinoita en ajatellut kirjoitella, mutta jos jotain kysyttävää on Hokkaidon reissun tiimoilta niin vippaa komenttia tai emailia… Reissu se on aina joka kannattaa! Majoituksista pakko kuitenkin suositella molempia majataloja, joissa oltiin – Milky House ja Negula lodge – näissä palvelu pelaa!

anttikurvi (1 of 1)