valokuvat, video, Yleinen

Himoksen endurokoitos

Julkaistu: 24.6.2015

Jaaa morjenstaa taas! Kuten edellisen ”kisapostauksen” lomassa lupasin, niin meikäläisen hurjapäinen kilpaura on saanut jatkoa. Pari viikkoa takaperin Himoksella järjestettiin Santa Cruz Enduro SM-sarjan toinen osakilpailu ja meikämandoliinohan oli kärppänä paikalla Messilässä syttyneen kisakipinän vuoksi. Himoksellakaan ei hissit vieneet fillariukkoja mäenpäälle, vaan kyseessä oli siis ns. hissitön kisa. Myös normikisaan verrattuna Himoksen osakilpailusta poikkeuksellisen teki se, että kilpaa ajettiin kahtena päivänä ja myös harjoittelumahdollisuudet oli rajattu melko minimiin.

InstagramCapture_cb69076b-c46b-4396-8b1d-5dbf56f306c2

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Mustalaisleiri levällään lauantain treenikierroksen jälkeen

Lauantain ajot koostuivat yhdestä harjoituskierroksesta, jolla tällä kertaa tuli katseltua ajolinjoja ja paikkoja maltillisesti vain läpiajamisen sijaan. Harjoituskierroksen jälkeen ajeltiin sitten iltapäivästä kilpaa yksi kierros pätkiä ja suureksi yllätyksekseni olinkin jopa 65.sijalla ensimmäisten pätkien jäljiltä, joten ”yötauolle” jäätiin ihan hyvistä asetelmista, kun muistetaan että Messilässä sijoitus oli joku 140+…

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_Himos2015_su

Himoksen ek-kartta, punasella erikoiskokeet ja sinisellä siirtymät, vkl aikana ajoa tuli n. 65-70kilsaa.

Sunnuntaina sitten ajettiinkin kahdeksan erikoiskoetta, eli koko kisaan sisältyi jopa 11 ek:ta lauantain pätkät mukaan luettuna (plus sitten treenit päälle). Sunnuntain ajoihin lähdin melko rennolla otteella, kun huomasin että sillä touhulla tulee ellei nyt priimaa niin parempaa lopputulemaa kun puristamalla. Tavoitteeksi asetin itselleni ajaa taas ehjän kisan ja pitää vähintään tuo lauantaina saavutettu 65. sija yleisessä sarjassa, jossa osanottajia oli muistaakseni n.150.

Alta kisaorganisaation tekemä video lauantain touhuista, jossa voit jopa bongata meikäläisen!

Himos enska "ei niin tyylikästä"

Ei niin tyylikästä, mutta keskikastia nopeempaa =)

Sunnuntain kisapäivä oli fyysisestikin hieman vaativampi kun jokaisen 8:n ek:n starttiin piti luonnollisesti kammeta itsensä lihasvoimin ja tuo himos-vuori on melko korkea eteläsuomen mittakaavaan. Kertaakaan en lipannut sunnuntain aikana, enkä myöskään onnistunut rikkomaan renkaita tai muita osia fillarista, joten maaliin päästyäni oli melko hyvä fiilis skaboista ja olin melko luottavainen että 65. sija oli pidetty. Suureksi yllätyksekseni olinkin parantanut sijoitustani ja sunnuntain ajojen osalta olin 59. Ja kun molempien päivien tulokset ynnättiin niin lopullinen sijoitukseni oli jopa 58., josta olin ja olen todella mielissäni ja yllättynyt – ja voin kertoa ettei helpota kisakärpästä laisinkaan moinen nousujohteinen meno!

Alta kisavideo sunnuntain menosta, tähän ei meikäläinen osunut:

11417793_10153073367977585_1602644698345530006_o (1)

Loppuun vielä yksitoikkoinen videopätkä meikäläisen pään päältä, jossa näkyy kaikki vkl aikana ajetut ek:t sunnuntain ekan kisakierroksen ajalta. Ekalla pätkällä vähä vielä puristettiin, mutta lopuilla näkyy jo pienoista rentoutta ajossa: