Yleinen

Heikoin lumitalvi 50 vuoteen?

Julkaistu: 05.2.2016

Sami G. suihkii hieman syvempää pauderssonia.

Domo arigatoo, huutaa suomalainen. Sitä ollaan taas jälleen kerran kotiuduttu vuosittaiselta Japanin matkalta jo viime sunnuntaina, joten olisi ehkä hieman aika postailla tännekkin miten reissu sujui. Meikäläiselle tämän talven reissu oli jo 5. hiihtoreissu Japaniin ja toivottavasti näitä edelleen tulee vastaan vastaisuudessakin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Happo

Meikäläinen maalaa huonetta valkoiseksi, Kuva Tapani Heikkilä

Pari viikkoa tuli nyt taas reissattua nousevan auringon maassa, joten hiihdeltyä tuli ihan mukavasti. Par’aikaahan on käynnissä ns. El Niño-talvi ja ennakolta hieman pelotti, että miten lumitilanne Hakuban tienoilla kehittyy tuon ilmiön vuoksi. Kuulemma El Niño sääilmiö vaikuttaa juurikin Honsulle negatiivisesti lumen tulon suhteen, joten jännitystä oli ilmassa. Alkutalvi olikin todella kuiva vuodenvaihteen jälkeen Hakubassa, mutta onneksi puolenkuun tienoilla tilanne alkoi korjaantumaan myrskyjen muodossa.

Topsiikrit

Nopeeta puuderia, kuva Jarno Santala

Tilastojen mukaan koko 2 viikkoisen reissun aikana lumipakka oli n. 1,5-2metriä normaalia ohkaisempi, joten lumikato tavallaan pitää paikkansa, eikä aivan pohjattomia hiihtopäiviä nyt osunu kohdalle, mutta ei reissusta missään nimessä jäänyt mustaa pekkaa käteen. Risukkoa tosin oli välilä edessä sellaisissa paikoissa, missä oli tottunut hiihtelemään isoa ja nopaa linjaa puiden välissä. Alla kuitenkin pari videopätkää, joiden perusteella jokainen voi itse arvioida lumitilanteen ja mukavuus-faktorin Kita Alpeilta tänä talvena.

Lonkerokelissäkin on ihan hauskaa:

Eikä sinilintuhommatkaan ”haise”: