Yleinen

Nousu

Julkaistu: 28.2.2019

Helsinki-Innsbruck. 23.02.2019. Lähtee klo 5:55, saapuu 7:30. Näillä Finnairin antamilla spekseillä saavuin neljä kuukautta kestävälle vierailulle Innsbruckiin. Koska lennon lähtöaika oli asetettu mielestäni muutaman tunnin liian aikaiseksi, siirtyminen Helsingistä Innsbruckiin tapahtui osaltani hyvin teleportinomaisesti. Availin silmäni hieman ennen koneen laskeutumista ja voin todeta, että se kannatti. Reilussa viidessä tuhannessa metrissä konetta ympäröivät kohoavat poimuvuoret korkeine huippuineen pilvien jääden vielä alapuolellemme. Kun sukelsimme vuorten keskeltä pilviin, kerkesin hetken aikaa toivoa, että pilotilla on suht tarkka navigointi päällä. Nopeasti pilvien keskeltä kuitenkin avautui upea näkymä Alppivuorten ympäröimään historialliseen kaupunkiin, ja kone laskeutui hipoen lentokentän edessä seisovien kerrostalojen kattoja. Olin saapunut ”Alppien pääkaupunkiin”, Innsbruckiin.

Muutama sana lienee paikallaan siitä, miksi olen tullut neljäksi kuukaudeksi Innsbruckiin. Ajatus syttyi, kun olin viimeksi Alpeilla Italiassa kaksi vuotta sitten. Tuolloin sain päähäni, että olisi todella siistiä asua Alpeilla lyhyt tai pitempi ajanjakso elämässäni. Toiveisiin vastattiin, ja noin vuosi sitten Itä-Suomen yliopisto hyväksyi vaihto-oppilashakemukseni Itävaltaan Innsbruckiin ja puoli vuotta myöhemmin asiasta tuli kuittaus myös Innsbruckin päästä. Olen siis vaihto-opiskelijan, en hiihtopummin statuksella liikenteessä. Tästä johtuen minulla on pysyvä neljä kuukautta kestävä tukikohta opiskelija-asuntolassa. Laskemisen, Tirolilaisen kulttuuriin tutustumisen ja hiivan nauttimisen ohella täytyy minun siis myös opiskella. Vaihto-opintoni suoritan yksityisessä oppilaitoksessa Management Center Innsbruckissa, ja minun lisäksi kaupungin yöelämää elävöittävät opiskelijat Innsbruckin yliopistosta.

Vaikka opiskelijavaihdon ansiosta pääsen viettämään hetken elämästäni Alppien keskellä, en aio jakaa teille blogissa liiammin kokemuksia opiskelijaelämästä Innsbruckissa. En myöskään aio pahemmin käsitellä Alppien geologiaa, maantiedettä tai muuta akateemista tieteenalaa. Pidätän kuitenkin oikeuden muutoksiin itselläni, sillä koen ajoittain välttämättömäksi kuvailla muutamalla sanalla kaupunkia/aluetta luodakseni parempaa kokonaiskuvaa ja ymmärrystä käsillä olevasta asiasta. Jopa tapauksessa, keskeisin tavoitteeni on seuraavanlainen. Tehtäväni Alpeilla on jokaisella viidellä aistilla havainnoida ympäristöä niin paljon, että voitte hyödyntää jakamaani Alppi- ja matkatietoani samotessanne Alpeilla turistin roolissa. Tämä tieto voi koskettaa kaikkea maan ja vuorten huippujen väliltä, kunhan se kytkeytyy Alppeihin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tuleva sisältö tulee koskettamaan suurilta osin Alppimaiden kuningasta, Itävaltaa. Sen muutamiin laskettelukohteisiin on jo varmasti vierailu tiedossa. Pienenä paljastuksena voin kertoa, että matskua tulee ainakin Bad Gasteinin, Serfausin ja tietysti Innsbruckin laskettelukohteista. Lisäksi kesäkuukausina tavoitteena on käydä patikoimassa vuorilla, mutta myös ainakin kerran mennä laskemaan jäätikölle.

Toivon, että blogini tuo jokaiselle edes jotakin. En tule analysoimaan parhaita offareita, superhyvien puikkasuksien kääntösädettä tai parkkien toimivuutta isoihin temppuihin, sillä tällaisia kokemuksia en tule ainakaan tarkoituksella saamaan. Laskettelun puolella tullaan liikkumaan perusasioiden äärellä, ja kaikkeen muuhun Alppiturismitietoon pureudutaan monipuolisesti.  Parhaimmin kirjoituksista hyötyvät varmasti ensikertalaiset ja vielä kokemattomat Alppikävijät, mutta toivon mukaan harjaantuneempikin Alppikanuuna kuulee jotain uutta.

Avainsanat:
, ,