Yleinen

Patscherkofel

Julkaistu: 23.3.2019

Patscherkofel on Nordketten tavoin yksi lähimmistä hiihtoalueista, kun matkanteko alkaa Innsbruckin keskustasta. Nordketten vuorijono kohoaa kaupungin pohjoispuolella ja vastaavan tekee Patscherkofel-vuori etelässä. Kuten Nordkettellakin, myös Patscherkofelilla laskettaessa maisema muodostuu Innsbruckin kaupungista ja sen ympäröivistä vuorista. Sijaintinsa ansiosta nämä kaksi ovat helpoimmin saavutettavat laskualueet Innsbruckissa.

Patscherkofelin ja Nordketten väliä suhaa paikallinen J-bussi, joka poimii laskuhimoista kansaa kaupungin pysäkeiltä kymmenen minuutin välein joko Nordketten tai Patscherkofelin suuntaan. Keskustasta matka-aika bussilla Patscherkofelille on vaivaiset parikymmentä minuuttia, ja jos ei halua uhrata koko päivää laskettelulle, tämä kohde antaa siihen hyvän mahdollisuuden.

 

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaksi vuotta sitten 20 miljoonalla eurolla investoitu gondolihissi Patscherkofelbahn ja olympiatason rinteet tekevät laskettelusta Patscherkofelilla erittäin mieluisaa. Hissi ei ikävä kyllä nouse aivan Patscherkofelin huipulle 2250 metriin, mutta loppumatkan voi taittaa esimerkiksi ski touring -välineillä. Lyhyesti niille, joille ski touring on vielä tuntematon käsite, ymmärrettävä suomennos voisi olla vaikkapa ”kävely ylämäkeen suksilla”.


Patscherkofelin huippu Patscherkofelbahnin yläasemalta katsottuna

Laskettelualueena Patscherkofel on pieni verrattuna muihin kohteisiin Alpeilla, mutta tässä tapauksessa laatu korvaa määrän. Aurinkoisena pakkaspäivänä rinteet hipovat täydellisyyden rajaa, eikä ole ihme, että Patscherkofelilla on lasketeltu kilpaa viiden renkaan karkeloissa. Rinnetarjonta koostuu pääosin punaisista rinteistä ja alppituristin näkövinkkelistä vasta-alkajille tarjontaa on vähän. Kokeneemmalle laskijalle kosketuspintaa riittää sopivasti, ja parhaimmillaan yhden laskun pituudeksi tulee noin viisi kilometriä ja tämän viiden minuutin pyrähdyksen jälkeen tunne reisilihaksessa on polttava.

Hurjimmille offari- ja parkkilaskijoille tarjolla ei ole paljoakaan, sillä Patscherkofelin rinteitten ulkopuolinen maasto on todella puinen ja parkkilaskuun löytyy paremmat puitteet vaikkapa Savonlinnan Ruunarinteiltä. Jos haluaa kuitekin tykittää alas hyvin hoidettuja, viettäviä ja sopivan pitkiä rinteitä tai nauttia yläasemalla gulassikeiton vehnäpirtelöllä, Patscherkofel on syytä painaa muistiin.


Yläaseman ravintola. Taustalla Innsbruckin kaupunki