Yleinen

Glungezer

Julkaistu: 28.3.2019

Glungezer on noussut yhdeksi ehdottomaksi suosikikseni Innsbruckin laskettelukeskuksista. Paikka jää ehkä hieman jo aikaisemmissa postauksissa mainittujen Patscherkofelin ja Nordketten varjoon, mutta tässä paikassa on mielestäni jotain hyvää ja kaunista. Vaikka kooltaan Glungezer on huomattavasti Suomen laskettelukohteita suurempi, hetki puiden lomassa nousevan ankkurihissin kyydissä tuo mieleen kotimaisen hiihtokeskuksen tunnelman.

Glungezerbahn on uusi kymmenen henkilöä vetävä gondolihissi, joka nousee Tulfesin pikkuruisesta alppikylästä kohti vuorten huippuja. Gondolin jälkeen voi jatkaa matkaa ankkurihissillä, jolta pääsee laskemaan pitkiä punaisia rinteitä takaisin gondolille tai siirtymään hiihtoalueen toiselle reunalle. Glungezerin toisella reunalla on periaatteessa vain yksi tuolihissi, mutta rinteet haarautuvat useaksi punaiseksi ja yhdeksi mustaksi rinteeksi.

Paikan vetovoimana toimivat loistavat rinteet, hulppeat näkymät vuoristoon ja alppikyliin sekä ski touring. Silti Glungezerilla saattaa olla hyvänäkin laskupäivänä melko hiljaista, mutta tämän takia rinteet pysyvät pitkälle päivää hyvässä kunnossa. Ilmeisen suosittu aktiviteetti on skinnailla Glungezerin huipulle, jonne ei pääse hissillä. Jos allekirjoittaneella olisi ski touring -välineet, olisi kyseinen aktiviteetti ollut aurinkoisena päivänä myös hänen agendassa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla


Taustalla ylimmän hissiaseman takana suosittu ski touring -reitti Glungezerin huipulle

Jos laskuseuran taitotaso vaihtelee, Glungezer voi olla arvokas kohde Innsbruckin lomalla. Täällä on rinteitä niin vasta-alkajille, keskitason laskijoille kuin kokeneimmillekin ketuille, ja ryhmän ski touring -henkilökin löytää hiihtokeskuksesta tekemistä. Glungezer ei tarjoa laskijoilleen parkkia eikä järjetöntä after ski -fiilistä, mutta Glungezerbahnin yläaseman vieressä on mukava ravintola, jonka terassilla on aurinkoisena päivänä mukava nauttia paikallisia antimia ja virvokkeita. Lisäksi Schartenkogelin tuolihissiltä on kiva askeltaa hieman korkeammalle kohtaa rinnettä. Kuten artikkelikuvasta näkee, siellä voi hyvänä päivänä ottaa vaikkapa aurinkoa! Kaiken kaikkiaan Glungezer on kiehtova, melko monipuolinen ja kompakti hiihtokeskus, joka sopii parhaiten leppoiseen fiilistelyyn.


Glungezerin rinnenäkymää. Tilaa riittää!