Yleinen

Tehtävä Alpeilla -blogin välikommentti

Julkaistu: 01.4.2019

Kaikilta kolmelta Patscherkofelilta, Nordkettelta ja Glungezerilta on näkymä Innsbruckin kaupunkiin. Tämän vuoksi nämä kolme kohdetta muodostavat jonkinlaisen kokonaisuuden blogissani, ja siksi että ne sijaitsevat ”alle tunnin bussimatkan päässä Innsbruckista”. Osa syy on myös se, että nämä lähimmät kohteet menevät kiinni jo huhtikuun alkupuolella toisin kuin esimerkiksi kauempana sijaitsevat laskettelualueet Kühtai, Axamer Lizum, Stubai tai Schlick 2000.  Tavoitteena on saavuttaa edes jotenkin looginen postausjärjestys ja siksi esittelenkin Innsbruckin laskettelukohteita kokonaisuuksien mukaan, ainakin melkein.

Toisen kokonaisuuden muodostavat edellä mainitut Kühtai, Axamer Lizum, Stubai ja Schlick 2000, jotka lukeutuvat myös Innsbruck Olympia Skiworldiin. Kühtai, Axamer ja Schlick sijaitsevat noin tunnin bussimatkan päässä Innsbruckista, kun Stubaille skibussissa saa istua toista tuntia. Lukuun ottamatta Stubain jäätikköä, jossa voi laskea aina kesäkuuhun saakka, nämä hiihtokohteet menevät kiinni huhtikuun puolenvälin paikkeilla. Tarkimmat huomaavat, että Innsbruck Olympia Skiworldin yhdeksästä kohteesta on mainittu vasta seitsemän, mutta kohteitten ”perheystävällisyyden” takia Muttereralm ja Oberperfuss – Rangger Köpfl jäävät tällä kertaa kokematta.

Bad Gastein, Serfaus, Obergurgl-Hochgurgl, Ischgl tai St. Anton eivät kuulu Innsbruck Olympia Skiworldiin, mutta niistä puhutaan sekä kaduilla että tässä blogissa. Kaikki kohteet sijaitsevat kuitenkin Itävallassa, ja asuminen Alppien pääkaupungissa Innsbruckissa antaa mahdollisuuden tehdä muutamia retkiä maan eri hiihtokeskuksiin. Koska reissut ajoittuvat eri ajankohtiin, näiden kohteiden esittämisjärjestys on satunnainen. Siksi myös ne muodostavat kolmannen sarjan blogissani.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Neljäs kokonaisuus sisältää kaikki loput postaukset eli ne, jonka otsikko ei ole hiihtokeskuksen nimi Itävallassa. Näitä postauksia tulee pääosin loppukeväästä ja kesästä, jolloin suurin osa hiihtokeskuksista pitää ovensa kiinni.