Yleinen

Axamer Lizum

Julkaistu: 19.4.2019

Seuraavana esittelyvuorossa on Axamer Lizum. Se sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Innsbruckin kaupungista, ja skibussilla matka taittuu noin tunnissa. Axamer Lizum on tullut tunnetuksi etenkin kaksien talviolympialaisten (1964 ja 1976) johdosta. Leikkisästi Axameria kutsutaan Innsbruckin ”valkoiseksi katoksi” viitaten Innsbruckin keskustan yhteen merkittävämpään nähtävyyteen kultaiseen kattoon.

Hiihtoalue Axamerissa kohoaa 1600 metristä 2340 metriin saakka. Rinnealue on yksi suurimpia Innsbruckin laskettelukohteista ja senpä takia rinnetarjontaa löytyy melkein laidasta laitaan. Tarjontaa löytyy parkkilaskijoille, aloittelijoille, edistyneimmille ja vapaalaskijoille. Parkki on ilmeisen suosittu ja arvostettu Axamerissa, vaikka suurimmat ilmalennot rajoittuvat pieniin ja keskikokoisiin hyppyreihin. Vapaalaskun osalta Birgitzköpfhausin puoli ja kartan skiroutit ovat lumisateen jälkeen suosittuja alueita puuterihimon tyydyttämiseen. Axamerin rinnetarjonnassa jää puuttumaan jyrkät eksperttien rinteet, sillä yhtä lukuun ottamatta rinteet ovat profiililtaan joko punaista tai sinistä. Tästä huolimatta kaiken tasoiset laskijat voivat varmasti Axamerin tarjoamista puitteista.

Axamerin parkki ja rinteitä

Axamer Lizum on mukava paikka viettää rentoa laskupäivää hyvällä porukalla. Axamerissa on huoleton meininki, joka kulminoituu Dohnlennestin rinneravintolassa ykkösrinteellä, jossa tarjoillaan grillistä barbequeta, juodaan hefeweizenia ja kuunnellaan rentoa musiikkia alppihumpan sijasta. Lisäksi hiihtokeskus on paikallisten suosiossa, joten turisteja ei hirveästi alueella ole. Tästä johtuen paikka ei välttämättä ruuhkaudu aivan samalla tavalla kuin suosituimmat laskettelukohteet. Axamerissa viihtyy hyvin päivän tai kaksi ja siksi se onkin lähistöllä oleskelevalle suositeltava paikka käydä katsastamassa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Avainsanat:
, ,