Yleinen

Stubai

Julkaistu: 20.6.2019

Itävallan suurin lasketeltava jäätikkö, korkeimmillaan 3200 metriin kohoava hissi ja kesäkuuhun ulottuva hiihtokausi ovat ominaisuuksia, joita jokainen alppikanuuna unelmoi kotikeskukselleen. Innsbruckissa ja sen lähikylissä asustavien kansalaisten ei tarvitse tästä unelmoida, sillä Stubai täyttää nämä kriteerit.

Laskettelukeskuksista viimeisenä esittelyyn on päätynyt Stubai, sillä keskus on pitkään auki aina kesäkuuhun saakka. Vielä tänä vuonna Stubaille satoi toukokuun lopussa useampi kymmenen senttiä lunta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Stubai on yksi Innsbruckin arvostetuimmista ja tunnetuimmista laskettelualueista. Laskualue on monipuolinen, häkellyttävän kaunis ja laadukas. Stubailta löytyy jokaiselle jotakin, joten sinne voi suunnatta porukalla, jossa laskutaso ja intressit vaihtelevat. Moni ei välttämättä esimerkiksi tiedä, että Stubaita pidetään Tirolin yhtenä perheystävällisimmistä kohteista. Sieltä löytyy paljon lapsille suunnattuja aktiviteetteja kuten Big Family Ski Camp ja ”lasten ravintola”. Useat sen sijaan tuntevat tai tietävät Stubain mahdollisuuksista hauskanpitoon suksilla niin parkissa kuin takamaastoissa. Puuterinistit suuntaavat Stubaille aina kun säätiedotus lupailee lumisadetta. Stubailla hyvän puuterilaskun tavoittaa helposti hisseillä, ja esimerkiksi karttaan punaisella katkoviivalla merkityt Ski routet ovat hyviä paikkoja päästä käsiksi puuteriin. Jos Ski routet ajetaan nopeasti puhki, niin skinnailemalla Stubailta löytää varmasti paikat piirtää omat jälkensä lumeen.

Stubailta, niin kuin jokaisesta laskettelukeskuksesta löytyy monenlaista ravintolaa. Tasoltaan ravintolat eivät paljon eroa, mutta esimerkiksi Gamsgartenissa hinnat kohoavat muita ravintoloita korkeammalle. Erityisen hieno paikka lounastaa on Jochdohle, joka sijaitsee keskuksen korkeimmalla hissiasemalla. Samaisen hissiaseman korkeudesta (3210) Stubain mainoslause ”top of tyrol” on saanut nimensä.


Top of Tyrol

Avainsanat:
, , ,