Suunnittelu, Yleinen

Nisekon majoituksen etsiminen

Julkaistu: 30.1.2019
Majoituksen etsiminen osoittautui Nisekon osalta haastavaksi. Halvan ja hyvän tai edes halvan eteen saa tehdä töitä! Majoitukset täyttyvät hyvin aikaisin. Samoin tuntuu käyvän myös oppaille. Opetus: aloita etsiminen ajoissa.

Olemme tottuneet siihen, että aina olemme löytäneet hyvän ja edullisen majoituksen laskureissuillamme. Vähän googlausta ja homma toimii. Mutta Nisekon osalta homma osoittautui hieman vaikeammaksi. Aloitimme majoituksien etsimisen yhdessä syys-lokakuun vaihteessa (reissumme oli siis tammikuun puolivälissä) ja jo alussa kävi selväksi, että 80% netistä löytyvistä majoituksista olivat jo täynnä tai täysin meidän budjetin ulottumattomissa. Nisekon hintataso alkoi käydä selväksi.


Booking.com tarjosi meille majoitukseksi lasten leikkimökkiä tai telttaa ja näidenkin paikkojen hinnat pyörivät yli 1000€/vk.


Koitimme löytää majoitusta, jossa olisimme voineet itse tehdä ruokaa ja näin saada reissun kokonaisbudjettia alaspäin. Mutta tällaisia kämppiä ei selkeästi ollut meidän hintakategoriassa tarjolla. Airbnb oli (ainakin tänä vuonna) Japanissa kielletty lailla (jos vuokraajalla ei ollut hotellioikeuksia) kertoi Japanissa asuva ystävämme. Näinpä vaihtoehdot alkoivat käydä vähiin. Tästä esimerkkinä se, että booking.com tarjosi meille majoitukseksi lasten leikkimökkiä tai telttaa ja näidenkin paikkojen hinnat pyörivät yli 1000€/vk.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lopulta majoitus löytyi vanhanaikaisesti kyselemällä. Laitoimme mailia löytämiimme paikkoihin, joilla ei ollut netissä varausmahdollisuutta. Muistaakseni löysimme näitä paikkoja www.niseko.cc/niseko/accommodation/ haun kautta ja aloimme vain ottamaan yhteyttä eri paikkoihin. Lopulta paras hinta Grandpapa Lodge paikasta. Hintaa tuli n 50€/yö/hlö sisältäen kohtuullisen aamupalan (muroja, kahvia, pari paahtoleipää, jotain paistettua lihaa ja perunaa/munaa joka päivä sekä salaatti/misokeitto) ja pyyhkeet ja lakanat. Grandpapa tarjosi myös alueen offarikartan ja mahdollisuuden ostaa halvempia hissilippuja.

Vinkit Grand Hirafun majoitukseen

Jälkeenpäin katseltuna Nisekon alueesta voisi antaa muutaman vinkin. Vinkit koottu omien kokemuksien mukaan:

  • Aloita majoituksen etsiminen ajoissa. Nisekon alue on hyvin suosittu ja majoitukset tuntuvat menevän ajoissa.
  • Nisekon keskuksen ympärillä on useita alueita, joista Grand Hirafun on isoin. Sen kokoinen, että siellä on sentään yhdet liikennevalot. Näin palveluita on enemmän, mutta hintataso myös korkeampi. Varsinkin Grand Hirafun pääkadun ja yläkylän puolella. Meidän majoitus oli alakylän puolella, josta on helppo kävellä ja shutlebussit kulkevat yläkylään, isommalle bussipysäkille ja joihinkin viereisiin laskukeskuksiin (Hanazono) suoraan alakylästä.
  • Majoitu Grand Hirafuun, jos haluat asioiden olevan helppoa. Lähellä on ruokakauppa, apteekki, helppo pääsy Nisekoon (tästä lisää myöhemmin, mutta laskemisen kannalta suosittelemme muita keskuksia huomattavasti enemmän), bussiyhteys Moiwaan (ja muihin keskuksiin), oppaita tarjolla jne. Samoin vieressä on sairastapauksia varten Niseko International Clinic. Hintataso on korkeampi, mutta elämä hieman helpompaa. Kovin kauas keskustan valoristeyksestä ei kannata lähteä (esim yli 1km).
  • Mikäli taas olet valmis vuokraamaan auton ja näkemään hieman vaivaa, paremmat lumet tulevat olemaan tarjolla majoittumalla syrjempään, esim Kutchanin isompaan kylään, josta voit itse ajaa Kiroroon, Rusutsuun jne. Kylä ei ole turistikylä ja kauempana Nisekosta, mutta tästä on helppo liikkua parempien lumien äärelle itse autolla.
  • Aamupala tarjoillaan aika myöhään majapaikoissa. Mikäli opas tulee hakemaan tai haluat olla hissin kahvassa roikkumassa aamulla, voi aamupala olla näiden suhteen jopa hieman myöhässä (meillä alkoi virallisesti vasta klo 8:00).