Yleinen

Kohtalon johdatustako?

Julkaistu: 08.11.2013

Kirjoitin eilen tuohon blogin kuvaukseen ihailevani Pekka Hyysalon taistelutahtoa ja asennetta. Taisin olla aikaani edellä, sillä Pekka on ollut tänään otsikoissa melko näyttävästi.

Pekan tarina on monelle laskijalle varmasti tuttu. Pekka vammautui vakavasti pieleen menneen hypyn seurauksena. Vaikean aivovamman saanut Pekka on kuitenkin kuntoutunut hämmästyttävällä tavalla ja oli esimerkiksi rinteessä jo 11 kuukauden kuluttua onnettomuudesta.

Pekka on kertonut tarinaansa useammassa lyhytelokuvassa. Uusimman elokuvassa hän kertoo muun muassa juoksuharjoittelustaan:

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pekka Hyysalo – FightBack – Mini Documentary from SMB Productions on Vimeo.

Vaikka lyhytelokuvat ovatkin vaikuttavia, yksi kaikista koskettavimmista Pekan esiintymisistä oli kuitenkin eilisessä Jari Sarasvuon ohjelmassa. Sarasvuo liikuttui aidosti Pekan tarinasta ja oli silmin nähden häkeltynyt Pekan asenteesta. Myös Toni Wirtasen ele tuoda Pekka takaisin lavalle oli aika mieletön.

Sarasvuo: Pekka Hyysalon haastattelu (kohdassa 24:20)
Sarasvuo: Sarasvuo toteaa Wirtasen pelastaneen ohjelman

Pekan tarina on niin huikea, että olemme päättäneet hankkia itsellemme Pekan lanseeraamat Sweet Protectionin Fight Back -kypärät. Harmi, ettei niitä juuri tällä hetkellä ole saatavana, mutta kun taas on, we will fight back!

-Suvi-