Laskettelukeskukset

Kolme parasta

Julkaistu: 19.11.2013

Asumme melkein Helsingin keskustassa ja siksi pitkät fiilistelylaskut ja kokopäivärinteessä-meiningit jäävät meillä yleensä vain haaveeksi. Pääasiassa laskumme rajoittuvat siis etelän laskettelukeskusvalikoimaan. Koska tavoitteena on kuitenkin suunnata rinteille ensi talvenakin joka viikonloppu, haluamme esitellä teille meidän top 3 lempilaskupaikat etelässä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Sijalla 3: Messilä

Messilä on melko lähellä oleva ”isompi” keskus, jossa tulee käytyä muutamia kertoja talvessa. Yleensä vietämme Messilässä koko päivän; Kettumäkeä tulee hinkattua ees ja taas.

Yksi suuri miinus Messilässä on kuitenkin se, että paikka vetää porukkaa kuin pipoa ja ehjää laskua on välillä tosi vaikea saada aikaan. Erityinen plussa on sen sijaan mainittava Messilän aivan erityisen hyvä SkiMac-myymälä, josta olemme hankkineet välineitä monet kerrat hyvään hintaan. Suosittelemme!

Sijalla 2: Sappee

Etelän paikoista oma suosikkini. Sappeen rinteet tarjoavat jo pikkuisen enemmän luonnetta ja vaihtelevuutta, ja siksi niitä jaksaa laskea kokonaisen päivän. Sappeelle on meiltä kuitenkin lähes 150 km matka, eikä sinne siksi tule lähdettyä kovin usein. Kerta talvessa on kuitenkin must!

Sijalla 1: Sveitsin hiihtokeskus

Ah, aina niin sympaattinen ja pettämätön Sveitsin hiihtokeskus Hyvinkäällä.

Sveitsistä on muodostunut meille eräänlainen kotipaikka, johon suunnataan viikonloppujen lisäksi välillä viikollakin. Muutaman tunnin laskusessioista saa sopivasti irti ja tekniikkaakin hinkataan välillä oikein olan takaa fiiliksestä riippuen. Sveitsi on hyvän matkan päässä ja sopivan mutkaton. Ja tilaa on aina! Siksi Sveitsi ansaitsee ensimmäisen sijan.

Näiden lisäksi käymme välillä vaihtelun vuoksi myös Vihdissä ja Himoksella. Molemmat paikat ovat ihan ok, mutta usein aika täysiä. Himokselle on Sappeen tavoin myös aika paljon matkaa, mikä verottaa reissuja sinnepäin.

-Suvi-

P.S. Huomaan, ettei koneeltamme löydy kovinkaan paljon talvisia laskettelukuvia jostain syystä.. Kesäisiä kuvia on paljon enemmän. Täytyypä kunnostautua kuvien ottamisessa ensi talvena. Siihen asti täytyy sinnitellä noilla muutamilla olemassa olevilla otoksilla.

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla