Reply To: Laskuelokuva-arvionnit

Etusivu Foorumit Muut keskusteluaiheet Laskuelokuva-arvionnit Reply To: Laskuelokuva-arvionnit

#10874 Vastaus

Ski Movie #2

SUPERHEROES OF STOKE
MSP Films 2012 (www.skimovie.com)
Teaser: http://www.lumipallo.fi/?attachment_id=10872
Ostettu Amazon.com.uk, kuljetuksineen noin 30 e / BlueRay

Matchstick Produtionsin vuoden 2012 tuotos tekee yhtiön juhlavuosien kunniaksi lievän poikkeuksen menestyksekkääseen toteutuskaavaansa. Kyseessä on nimittäin yhteenveto MSP:n 20 kunniakkaalle tuotantovuodelle, ja niiden aikana tapahtuneelle vapaalaskun ja trikkihiihdon vallankumoukselle.

Elokuvassa luodaan katsaus yhtiön aiemmissa tuotannoissa esiintyneisiin vapaalaskun supertähtiin, joista surullisen moni laskee nykyään autuaammilla vuorilla. Ennen kaikkea Superheroes of Stoke tiivistää 20 kuvausvuotensa aikana tapahtuneen välinekehityksen ja sen myötä trimmautuneen laskutyylin. Jota MSP tietysti on ollut legendaarisilla elokuvillaan tehokkaasti levittämässä.

Katsojalle muistutetaan, että joka tapauksessa laskufiilis ja jihaa-huutojen määrä on aikakausia yhdistävä ja myös edelleen tärkein tekijä.

Pääosa sisällöstä on kuitenkin sitä uudempaa, supernäyttävää MSP-materiaalia. Sen rinnalla klassikot, kuten Ski Movie -sarja, Global Storming ja There’s Something About McConkey näyttävät jo hieman tuhnuisilta niistä jääneisiin muistikuviin verrattuna. Yksi syy tähän lienee näiden kuvanlaatu verrattuna uuteen materiaaliin.

Uudesta materiaalista vakavimman puuterikuumeen nostattivat Chatter Creekin hukuttavan syvät pöllyttelykohtaukset sekä Japanista taltioidut metsäputikat.

ARVIO 4/5