Vastaa aiheeseen: Andermatt

Etusivu Foorumit Kohteet Sveitsi Andermatt Vastaa aiheeseen: Andermatt

#34466 Vastaus

Lars Tanninen

Morjens

Andermatissa tapahtuu ja tämän sivun tieto alkaa olla jo aika vanhaa. Winterhornin hissit ovat olleet jo kiinni viimeiset 12 vuotta:-) http://www.ur.ch/dl.php/de/0dyw1-yenaju/file_antwort_105.pdf

Uusia hissejä aletaan rakentamaan kesällä 2015. ensimmäiset 120 Mio CHF on Rakennusfirmoille jaettu ja kaudelle 2016/2017 pitäisi pystyä suksilla Andermatista Sedruniin hiihtämään.

Hiihtoalueen laajennus on tarpeen että rinnehiihtäjille on kunnon tarjous etenkin siellä sinisten ja punaksten rinteiden osalla. Mustia rinteitä ja offpisteitä rakastavat hyötyvät myös tästä laajennuksesta, silla Gemsstockin hissi tulee olemaan vähemmän kysytty ja jonot siellä varmasti viikonloppuina ovat historiaa.

Majotus puolella on myös paljon tapahtunut. Koko Paletti hotelleista hosteleihin saakka on saanut uusia yrityksiä ja myös yksityiset majoitukset ovat lisääntyneet. Koko kylä on rakennus ja remonttivimmassa ja koko katukuva on parantunut viime vuosina. Nyt voi valita menetkö 5 star deluxe hotelliin tonnilla yö http://www.thechedi-andermatt.com vai lodge and hostel http://www.basecamp-andermatt.com jossa itse kokkailet ja asut 39CHF yö.

Yöelämä oli aikoinaan Andermatissa monokulttuuria ja kylän alokkaat ja muut kertausharjoituksissa olevat sotilaat täyttivät viikolla baarit. Kylän kasermi on nykyään hiljainen koska armeija vetäytyy sieltä pois. Tarkoitus on muuttaa se rakennus Hiihtoliiton koulutuskeskukseksi. Baaripuolella on uusia tullut ja vanhoja rempattu. Alte apotheke baarissa on live bandeja, the Chedin afterski baari monien takkojen avotulen ääressä on auki kaikille, spycher on wanha warma ja Pinte, schlüsselbar etc jatkaa listaa…

Mikä on pysynyt on lumivarmuus…

Lars