Vastaa aiheeseen: Åre

Etusivu Foorumit Kohteet Ruotsi ja Norja Åre Vastaa aiheeseen: Åre

#184390 Vastaus

teha

Kolikolla on aina 2 puolta, kuten Espoon ja Hämeen perheen kommenteista voi hyvin nähdä.

Åressa tuskin mitään suurta vikaa on, mutta ei se välttämättä Uber hyväkään ole ihan jokaiselle..

Vaikka oman perheemme reissu WhistlerBlackcombiin onnistuikin mainiosti, niin hiihdollisestii parempi ratkaisu on mennä esim. Iso-Syötteelle tai Leville, sillä Valtameren takana ei ole lainkaan 5 v tyttäremme tykkäämiä sompahissejä – ylipitkät (+200 m) mattohissit taas ovat tuhottoman tylsiä ja hitaita, minkä vuoksi seuraava WhistlerBlackcomb reissu täytyykin tehdä vasta hieman myöhemmin..

Toki mainitsemissani paikoissa, siis Iso-Syötteellä ja Levillä, reissaaja tarvitsee usein sitä liikkumisen perusvälinettä eli autoa, mutta viime reissu 11/2016 Levillä asusteltiin Levi Chaletissa ja sijainnin suomin eduin koko perillä olo aikana EI autoa tarvinnut käyttää – Alas kylään pääsi Gondolilla ja laskemalla, sen mukaan kun tarvetta esiintyi, eli autoton loma EI ollut lainkaan mahdoton. Lastenmaa oli auki ja sinne mentiin kummallakin mainitulla tavalla, jälkimmäisen ollessa nokkelampi.

Onnistuu toki varmasti Åressakin, mutta keskeltä kylästä 5v kanssa hiihtämään lähteminen vaatii joko joustavat vanhemmat tai auton – itse en ole Ski-bus kuviota Åressa käydessäni testannut.

Duvedissa on pieni junnualue ja kylähissi on ilmainen, mutta sinne on matkaa.

Samoin Björnenissä on VALTAISAT junioreille suunnitellut alueet, mutta matkaa on tännekin ja jos taas jommassa kummassa olisi majoitus, ”kuluu” aikaa Åren isojen mäkien ääreen pääsemiseen, vaikka Björnenistä se on toki hiihtäen mahdollistakin.

Ohessa vielä viime kauden kartta, kun Skistar ei ole näköjään ainakaan vuosilukuja päivitellyt.

https://www.skistar.com/contentassets/1dce6f3a4b99420987507dbb9da0cfd1/2016/are_pistkartefolder_1516_se_eng_lowspeed.pdf