Vastaa aiheeseen: Innsbruck

Etusivu Foorumit Kohteet Itävalta Innsbruck Vastaa aiheeseen: Innsbruck

#203342 Vastaus

simovunn
Ylläpitäjä

Aika monta vuotta tuli ajettua ohi tai korkeintaan pysähdyttyä Innsbruckin keskustassa ennen kuin tuli sen hiihtolueita kokeiltua.

Innsbruck on lentokenttänsä vuoksi varteenotettava vaihtoehto pikaisemmallekin hiihtopyrähdykselle. Mutta parhaimmillaan alue on pidemmillä reissuilla. Kaupungin yhdeksän omaa hiihtoaluetta ovat sen verran eri tyyppisiä, että niissäkin riittää tekemistä useammaksi viikoksi. Tunnin-puolentoista säteeltä löytyy vielä lähes loputon määrä rinne- ja offarikilometreja lisää.

Innsbruck sopiikin edullisemman asumisen ja laajan palvelutarjonnan vuoksi erinomaiseksi tukikohdaksi Alppien kausiasukille. Varteenotettavia asumisvaihtoehtoja löytyy myös ski in – ski out -periaatteella joukkoliikenteen päässä keskustasta. Esimerkiksi Patscherkofelin juurella sijaitseva Igls on sopiva kylä hissin luona mutta kaupungin lähellä asumiseen.

Miinuspuolena on yksittäisten hiihtoalueiden rajallinen koko. Auto- tai bussiliikkumista tarvitaan Innsbruckissa päivittäin ja laaksossa on lisäksi erillismaksullisia tienpätkiä.

Yksittäisistä hiihtoalueista mittavin ja lähes kaikille suositeltava on Stubai. Muut ovat enemmän tietyn tyyppiseen laskemiseen tai tietyllä säällä sopivia.