Vastaa aiheeseen: Laskuelokuva-arvionnit

Etusivu Foorumit Muut keskusteluaiheet Laskuelokuva-arvionnit Vastaa aiheeseen: Laskuelokuva-arvionnit

#22743 Vastaus

simovunn
Avainmestari (Keymaster)

Nautiskelin juuri puolituntisen Pilke-laskuelokuvan Blue-raylla. Tässä kokemuksesta päällimmäisenä mieleen nousseet ajatukset.

Jenkkileffoihin verrattuna suomenkielinen meininki tuntuu heti alusta alkaen helpommin lähestyttävältä ja meininki ilman helikopterikuvakulmia on mukavasti maanläheisempää. Laskijoiden rennon dokumentaarisen oloinen jutustelu tuo tunnelman miellyttävästi lähemmäksi katsojaa.

Silmä lepää sekä maisemissa että asettelussa. Musiikki on raikasta ja istuu hyvin niin puuterimetsiin kuin jyrkempiin kuruihinkin. Leikkauksen rytmi on eläväinen ja mielenkiinto säilyy tehokkaasti alusta loppuun. Lyhyeenkin mittaan mahtuu eri tyyppisiä laskumaastoja.

Erityisesti fiilistä nostaa kameran vierestä ohi kurvaaviseen lisätty ääniefekti.

Parasta on helposti lähestyttävä ja realistinen tunnelma. Ihan kuin olisi itse mukana kameroiden tallentamalla laskureissulla. Isoimpien laskupätkien epätodelliselta tuntuvat 50-metriset dropit eivät tule sotkemaan tätä aistiharhaa.

Jos jotakin trimmattavaa pitäisi puoliväkisin yrittää keksiä, niin voisi toivoa kaikkiin otoksiin samaa teknistä huippulaatua kuin suuri osa Pilkkeen materiaalista edustaa. Eli pientä epätasaisuutta teknisessä laadussa, mutta onneksi ei tunnelmassa.

Ja tietysti elokuva olisi saanut olla pidempi. Puolituntisessa ehtii juuri päästä tunnelmaan kun lopputekstit palauttavat todellisuuteen.

Parasta näkemääni suomalaislaskutallennetta joka tapauksessa. Pöllyävä suositus!