Vastaa aiheeseen: Levi

Etusivu Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Levi Vastaa aiheeseen: Levi

#44916 Vastaus

Teha

Yhdessä Rukan kanssa suomalaisen hiihtokeskustarjonnan runsauden sarvi.

Ennen MC-rinteen aikaa ihmiset jaksoivat aina valittaa, ettei Levillä ole kunnon rinteitä, vaan pelkkiä siirtymäreittejä. No tämäkin jollotus unohtui, kun MC-kisoja alettiin käymään tasaiseen tahtiin ja nähtiin minkälaisesta sirkuksesta on kyse, kun koko organisaatio saadaan vihdoin Suomeenkin poikkeamaan ja siirtymistään tunnettuun keskukseen.

Toki ensimmäistä kertaa Leville suuntaava hukkaa runsaassa tarjonnassa helposti focuksen ja viimeistään rinteissä suunnan lopullisestikin, mutta ei Levi nyt niin iso lopulta ole. Ainakaan, jos asioihin viitsii yhtään tutustua etukäteen.

Reissaamisen syyt ovat aina erilaisia, joten Levin runsaasta tarjonnasta jokainen varmasti löytää sen oman tekosyyn lähteä tutustumaan paikkaan, jos ei vielä ole tullut siellä poikettua.

Omat kikkailut tunturin kupeessa ovat jatkuneet jo niin pitkään, että keskus tuntuu osin ”kotoisalta”, vaikka onkin kohtalaisen ”suuri” ja ”persoonaton” hiihtotehdas, mutta ne eivät itseäni häiritse, sillä tunnen keskuksen siinä määrin hyvin, että löydän tahtomani asiat ilman turhaa palloilua.

Jo vanhentuneita, mutta siitä huolimatta loistavia ideoita keskukselta oli numeroida hissit, jolloin kartan kanssa suunnistamisesta tuli ylettömän helppoa. Samoin jokaisen hissin ala-asemalle pykättiin mukavat kodat, joissa toimiva polttopuuhuolto. Eikä Opti-Ski aikaisista käsipaperiautomaateista lippuporttien päällä ollut mitään haittaa, vaan päinvastoin hyötyä.

Toki nämä vanhat hyvät kalpenevat ”uusien” hyvien South Point ja sitä vuosia sitten edeltäneen Zero Point rinnalla, mutta joskus pienetkin asiat voivat olla tärkeitä.

Parhaat laskut Jäkälälaki-, Taalo-, Huippu- ja Tievahissin ympärillä.