Vastaa aiheeseen: Narvik

Etusivu Foorumit Kohteet Ruotsi ja Norja Narvik Vastaa aiheeseen: Narvik

#177784 Vastaus

Teha

Monesti on tullut täälläkin sählättyä ja aina on ollut hupia, vaikka viimeisimpinä vuosina ylätuoli (hyvät offarit tarjoava tuolihissi) onkin ollut kiinni.

Aikoinaan taisi olla kaupungin omistama ja kehitys oli varsin nihkeää. Toki saavutettavuus on ns. työn takana, mikä harventaa kävijä määriä, mutta takaa myös hyvät ja ruuhkattomat laskut, jos/kun tänne saakka eksyt. Björkis/Riksu reissulla poikkeaminen täällä on mielestäni vaivan arvoista. Samalla pääsee myös ”sivistyksen” pariin, jos ”kalliin” Norjan kaupoista tahtoo tuotteita ostaa mieluummin kuin ”erämaahintaisista” keskusmarketeista Ruotsin puolella.

Gondoli on pulssityyppinen eli pysähtyy puolivälissä kerran, ennen kuin on perillä. Ankkureista keskimmäinen voi olla vähän laskeneelle ns. ”hieman” vaativa, kun nostaa kohtalaisen lyhyellä matkalla varsin kiitettävän korkeuseron ylöspäin.

Masterplaneissa on kovat kehitysnäkemykset, mutta toistaiseksi mitään EI ole realisoitunut, vuokraamoparakkeja lukuunottamatta, mutta saapahan välineet ja tamineet nyt kuitenkin kunnon puitteista, entisiin työmaakoppeihin verrattuna.

Maisemiltaan huikea ja hyvällä säällä todella hienoa hiihtoa kaikille, jotka uskaltavat haastaa itsensä.