Vastaa aiheeseen: Riksgränsen

Etusivu Foorumit Kohteet Ruotsi ja Norja Riksgränsen Vastaa aiheeseen: Riksgränsen

#172760 Vastaus

Teha

Juu, mellevä paikka, missä ”hiihtää” voi melkein kaikkialla.

Adminin mainitsema ”seinä” hotellille päin on se helpoin vaihtis, vaikka haeskelemalla löytää paljon lisää. Nordals edellyttää aina kiipeilyä, mutta laatu korvaa määrän – mieluummin kuitenkin sukset reppuun ja lyhyt jyrkkä nousu, kuin ees-taas samoja jälkiä, mäessä nimittäin toistuu hotellille näkyvän seinän mahdollisuudet eli laskettavaa kyllä riittää.

Mainituista Björkiksestä ja Abiskosta löytää myös PALJON laskettavaa, Björkkis on helppo poiketa, kun skibussilla pääsee voimassa olevalla hissilipulla veloituksetta kyläilemään konsernin toisessa yksikössä päivittäin, kun molemmat ovat avanneet – mahdollisesti pääsee myös Abiskoon, sillä sitä kautta ajetaan, mutta MUTTA tässä on, että tuolihissin ala-asema ei ole tien vieressä, eikä hissilippu käy täällä.

Latujakin löytyy, mutta vain nimeksi. Muutaman kilsan lenkki kiertää Vassijauressa Leirintäalueen kulmilla ja myöhemmin keuden mittaan ajavat ladun Riksun päälle, mutta mitään kotimaisten Lapiskeskusten (Ylläs/Levi/etc.) kilometrimääriä täältä EI löydy. Loppukaudesta avattava reitti Låktatjåkon kautta Björkikseen on varmasti sykähdyttävä maisemiltaan, mutta myös ERITTÄIN vaativa hiihdoltaan.

Samalla tavalla erittäin YES kuten Björkkiskin, mutta hissiteknologian kehittymisen vuoksi toivoisi edes yhtä irrottavaa nopeaa 4/6 hengen jakkaraa, että ehtisi vielä enemmän herkutella, mutta ”KULTTI” paikat harvemmin satsaavat tekniikkaan, koska se on vain niin tuhottoman ARVOKASTA.

Siksipä tässä suosittelen lämpimästi myös Dundretia, missä vasta (31.10.2015) avattiin 6 hengen irrottava tuoli ja ylös ehtii alle 4 min istumisella – Hissin nro arvot on passelit 332/1145 m, joten laskettavaakin löytyy takuuvarmasti, eikä aika kullu enää kylmissä/hitaissa ankkureissa..