Vastaa aiheeseen: Saalbach

Etusivu Foorumit Kohteet Itävalta Saalbach Vastaa aiheeseen: Saalbach

#184295 Vastaus

simovunn
Avainmestari (Keymaster)

Saalbachin hissit pyörivät normaalisti joulukuun alusta huhtikuun puolivälin tienoille. Luonnonlumikausi on tyypillisesti hyvin vastaava. Joulukuun puolivälissä voi olettaa jo lunta löytyvän maastostakin jonkun verran. Tammikuussa luonnonlumen määrä lisääntyy normaalitalvena kymmeniä senttejä.

Helmikuussa luonnonlunta löytyy keskimäärin parhaiten, hyvänä talvena jopa pitkälti toista metriä. Heikompanakin talvena yleensä yli 70 senttiä. Maaliskuussa lumipatja alkaa normaalisti hiljalleen kutistumaan, ja alaosista se alkaa olla hävinnyt huhtikuun puolivälin aikoihin lämpötilojen ollessa korkealla näin matalissa korkeuksissa.

Tammikuun loppupuoli ja maaliskuun alkupuoli on toisin sanoen varsin lumivarmaa aikaa hiihtolomien ulkopuolella. Tammikuussa hinnat ovat yleensä edukkaat ja ruuhkia ei juuri missään. Etenkin offarilaskijoille tammikuun loppu on mitä parhainta aikaa etenkin Saalbachin kaltaisiin matalammalla sijaitseviin kohteisiin.

Toisaalta maaliskuussa aurinko paistelee jo terasseille mukavan lämpöisästi ja kylällä on tunnelma parhaimmillaan. Toivottavasti tästä oli apua!