Vastaa aiheeseen: Sainte-Foy

Etusivu Foorumit Kohteet Ranska Sainte-Foy Vastaa aiheeseen: Sainte-Foy

#182488 Vastaus

simovunn
Ylläpitäjä

Kävimme tutustumassa Sainte Foyn mahdollisuuksiin tammikuun puolivälissä 2016. Ajoitus ei olisi voinut olla lumen ja säätilan suhteen parempi. Osittain tästäkin syystä pieni hiihtokeskus kiilasi kerralla suosikkieni joukkoon.

Hiihtoalue on kompakti, mutta silti monipuolinen. Kaikki laskuiloitteluun tarvittava löytyy alueelta ilman hissi- ja rinneruuhkia tai kovaa kilpailua koskemattomasta lumesta. Alueen sisältä löytyy helposti lähestyttäviä hissiltä hissille -offareita ja alueen ulkopuolelta löytyy molemmilta puolin upeaa laskettavaa. Maisemat ovat näyttävät ja rinneravintoloissa riittävästi tarjontaa. Rinteet ovat hienoja, mutta pelkästään niitä laskevalle voi jossain vaiheessa reissua niiden määrä loppua kesken.

Jos keskuksessa viettää viikon tai enemmän, voisi joinakin päivinä harkita käyntiä läheisellä jättimäisellä Paradiskin hiihtoalueella tai upealla Val d’Isèren alueella. Sainte Foyn tunnelmallinen kylä sijaitsee aivan ala-aseman ympärillä ja sopivaa majoitusta löytyy jokaiseen makuun. Oma valintamme Premier Neige oli ylellisen upea lodge aivan hissiaseman vieressä kylän ytimessä. Keskusta soi suositella etenkin pehmeän lumen ystäville!