Vastaa aiheeseen: Sierre-Anniviers

Etusivu Foorumit Kohteet Sveitsi Sierre-Anniviers Vastaa aiheeseen: Sierre-Anniviers

#182753 Vastaus

simovunn
Ylläpitäjä

Sierre-Anniviersin laakson kokonaisuus on käymisen arvoinen. Kun viidestä alueesta kaksi on yhdistetty toisiinsa hissein, jää jäljelle kolme kohtuullisen kokoista erillistä hiihtoaluetta. Jokaisessa on oma luonteensa ja jokainen viidestä osasta ansaitsee vähintään yhden tutustumispäivän.

Jo tie jylhään laaksoon on huomaava. Kylistä majoittumiseen parhaita ovat Grimentz ja Zinal. Offaripuolta löytyy eniten Grimentzin hissien alueelta, parhaimmin Roc d’Orzival -huipun takapuolelle suuntautuen. Silloin mukana on hyvä olla aluetta tunteva opastaja. Rinnealueen puolelta löytyy myös pienempää kivaa offarisiivua.

Rinteet vaikuttivat hyviltä kaikilla alueilla, joskin omat suosikit jäivät mieleen Grimentzistä. Etenkin jättipitkä musta Piste Lona. Maisemallisesti alue on keskivertoa alppikohdetta upeampi, taustalla nousee useita yli nelitonnisia. Grimentzin kylä on yksi autenttisimpia ja vaikuttavimpia vastaan tulleita.

Suuria hotelleja Sierre-Anniviersin laaksosta ei löydy, vaan suurin osa majoituksesta on huoneistoja. Kylässä on sen verran jyrkkiäkin korkeuseroja osalle majoituksista, että autoon kannattaa ottaa lumiketjut mukaan. Suurin suositus kohteesta menee sekä rinteistä että offareista nauttiville vähintään keskitason laskijoille, jotka arvostavat rauhallista ja aitoa alppitunnelmaa sekä hienoja maisemia.