Vastaa aiheeseen: Simpsiö

Etusivu Foorumit Kohteet Keski-Suomi Simpsiö Vastaa aiheeseen: Simpsiö

#186449 Vastaus

teha

Kuten arvioissa kerrotaan, on menossa oleva 2016-2017 talvi taas niitä HEIKKO-lumisia.

Siitä huolimatta viime viikonloppuna 5.2.2017 puitteet kohdillaan ainakin perhehiihtoa ajatellen. Ilmainen naruhissi ja mäki auki, samoin kypäräpäisille natiaisille ilmainen sompahissi mäkineen auki (tämä on se aiemmin lastenrinteenä markkinoitu), mutta aikuisilta kustantaa pelkästään täällä hinkkaaminen 7 €/pvä, mikä ei toki budjetteja riko.

Isoista rinteistä auki ne ns. ”vanhat” eli ykkönen ja kakkonen. Luonnonlunta kun on lähinnä ”aavistus”, on rinteet ns. pomminkestävää tykkilunta, varsinkin nyt, kun ulkona ns. normaali talvikeli eli 5-10 astetta pakkasta.

Ykkönen on erinomainen aloittelijan mäki, mihin pääsi ilahduttavasti yläaseman lisäksi kesken hissinousun kahdesta eri kohdasta, joita hyväksi käyttäen saattoi välttää rinteen alussa olevan aloittelijoita mahdollisesti kuumottavan 20 m pitkän ”jyrkemmän” pätkän.

Kakkonen taas on alusta aloittelijoita kuumottaen kierossa/kallellaan, mistä johtuen oikealle johtava käännös päättyy helposti metsään – Tästä johtuen täällä on selvästi vähemmän väkeä, mika antaa tilaa taas viedä kuviota monipuolisempaan suuntaan ja rinteen reuna on täynnä parkki tavaraa, lähinnä pientä ja sopivan kokoista, päättyen juuri ennen ala-asemaa sijaitsevaan kohtalaisen suureen boksiin – jos jokin menee pieleen, on apukin lähellä.

Uudempi kaksoisankkuri, sen ala-asemalla sijaitseva ”Hornantuutti”-kahvila ja nelos/vitosrinteet olivat viikko sitten vielä kiinni, koska tuota LUNTA ei tosiaa ole, kuin kuuran verran maassa.

Lisäksi auki oli myös tyystin rinteistä erillään oleva pulkkamäki, missä viihtyivät myös ne kaikkein pienimmät, jotka eivät vielä hissitettyihin mäkiin uskaltaneet.

Yläasemalla sijaitseva ”Taivaanpankko”-rinneravintola tarjoaa rinteiden auki ollessa pientä suolaista ja makeaa purtavaa, ettei tankki tyhjene kesken laskujen.

Kaikkiaan reissu oli oikein mukava ja homma pelasi oikein mukavasti.