Vastaa aiheeseen: Ukkohalla

Etusivu Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Ukkohalla Vastaa aiheeseen: Ukkohalla

#206624 Vastaus

Seppo

Houkuttelivat Ukkohallaan tutustumispaketin avulla. Edellisenä päivänä sitten paljastui, että koiraa ei voisi ottaa mukaan. Keskusvaraamo syytti asiakasta, vaikka olin ilmoittanut selkeästi että koira olisi mukana. Toimitusjohtajan avulla koirahuoneisto löytyi — mutta ainoastaan 120€ lisämaksusta ja luvatut tutustumisedut jäivät saamatta. Ainoa ”anteeksipyyntö” oli maininta ”kommunikaatiokatkosesta”. Asiakaspalvelusta siten aika pitkä miinus. Emme enää oikein ehtineet muuttaa matkasuunnitelmia, joten menimme kuitenkin tsekkaamaan paikan — etenkin kun se nyt on sen 2½ tuntia lähempänä kotia Etelä-Suomessa kuin Ruka.
Rinteistä töyssy ei ollut ilmeisestikään vielä auki. Punaiset olivat ihan ok. Vierailun aikana tuli noin 15cm uutta lunta, joten rinteet eivät tietenkään olleet ihan priimakunnossa, etenkään kun kaamoksen lyhyt mutta pimeä päivä vaikeutti rinteen muodon arvioimista. Hieman lyhyitähän nuo kuitenkin ovat ja omasta mielestä häviävät aika kirkkaasti Tahkon profiileille. Toinen pitkä miinus tulee rinteiden merkitsemisestä. Ylhäällä saattoi olla jotkut kyltit (jopa oikeissa paikoissa), mutta suurin piirtein kaikki olivat lumen peitossa. Ylhäällä ei myöskään mitenkään varoitettu kiinni olevasta hissistä tai siitä että reunahissi meni kiinni jo kello 14:00. Ainakin yksi perhe teki hieman pidemmän suksivaelluksen takaisin päähisseille. Rinteiden reunoja ei myöskään ollut mitenkään merkitty ja nyt näkyvyyden ollessa rajoitettu kaamoksen ja lumisateen vuoksi hoidetun rinteen sijainnin arviointi oli hieman haasteellista.
Hintataso vaikutti olevan kohtuullinen. Päivälippu 34€ on tietenkin aika kallis, mutta kahden päivän lippu on jo kohtuullisempi 59€. Samalla lipulla pääsee hiihtämään Paljakassakin jos niin tahtoo.
Kolmas pitkä miinus tulee kelkkailukulttuurista. Näytti olevan aika villi länsi. Paikan ainoa tieyhteys menee juuri majoituksen takaa (Skivillas ja Chalet) ja siinä jotkut hurjapäät vetävät niin paljon kuin kisakelkasta lähtee. Jos alle ei jää, niin ”nautittavaksi” jäävät infernaalinen meteli ja helvetin paha pakokaasunkatku.
Summa summarum: koiran kanssa hieman haastava saada majoitusta. Koirattoman perheen paikkana varmaan ok. Saunamaailmaa emme tsekanneet. Luultavammin seuraavalla kerralla joko jäämme Tahkolle, tai sitten ajamme suosiolla Rukalle asti. Skivillas 2+2 = kaksi kapeaa sänkyä erillisessä makkarissa ja aika heikko sohvasänky olohuoneessa (juu on valitettavasti aika tyypillistä Suomessa). Pienellä miettimisellä niihin neliöihin olisi saanut ihan oikean huoneiston.